Dosarul „FC Unirea“: Consiliul Judeţean Alba face expertiză contabilă pentru a stabili dacă se poate împăca cu inculpaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Alba a aprobat în şedinţa desfăşurată joi, 27 martie, nominalizarea unui expert care să participe la efectuarea unei expertize extrajudiciare financiar-contabile în dosarul finanţărilor de la FC Unirea. În funcţie de rezultatul expertizei se va decide dacă instituţia se va împăca cu inculpaţii în dosar. Procurorii au reţinut că prejudiciul adus bugetului Consiliului Judeţean Alba a fost de 3.660.000 lei.

Administraţia judeţeană a hotărât constituirea unui colectiv de lucru, în vederea nominalizării unui expert care să participe la efectuarea expertizei judiciare încuviinţate, în baza căreia se vor soluţiona cererile de împăcare. Din acest colectiv de lucru vor face parte specialişti desemnaţi de preşedintele Ion Dumitrel.

În data de 12 martie au fost înregistrate la CJ Alba cererile de împăcare formulate de Marian Ionel Sarmeş, Horea Mihai Bărdaş, Paul Voicu, Nicolale Lupu şi Oliviu Feneşan în Dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea. Prin cererile formulate de cei cinci, s-a solicitat ca în următoarea şedinţă de consiliu judeţean să se pună în discuţie o posibilă împăcare cu CJ Alba în cazul finanţărilor de la FC Unirea.

În vederea soluţionării acestor cereri s-a decis efectuarea unui raport de expertiză extrajudiciară pentru determinarea modului de utilizare a sumelor alocate pentru îndeplinirea scopului şi activităţilor prevăzute în Statutul Asociaţiei „FC Unirea 1924”. La termenul de judecată de luni, 24 martie, Tribunalul Alba a încuviinţat efectuarea unui raport de expertiză solicitat la termenul din data de 10 februarie, de părţi, prin avocaţii aleşi. "Dacă experţii vor constată că nu s-a încălcat legea, că sumele pe care noi le-am acordat ca şi cotizaţie au fot cheltuite conform legislaţiei în vigoare, atunci nu există normal prejudiciu şi ne putem împăca, în cea ce priveşte latura penală iar inculpaţii vor scăpa de răspunderea penală. În situaţia contrară, vom analiza la momentul  la care ne vom pronunţa pe această cerere înainte de termenul de judecată. În esenţă, toate aceste demersuri, vizează determinarea existenţei sau inexistenţei unei pagube la nivelul bugetului judeţean”, a spus avocatul  Marcel Simion, şeful comisiei juridice din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

Inculpaţi în acest dosar sunt viceprimarul Paul Voicu, fostul preşedinte al FC Unirea Alba Iulia, Marian Sarmeş, fostul consilier local Mihai Bărdaş, Oliviu Feneşan şi fostul preşedinte executiv al clubului, Nicolae Lupu. Acuzaţia principală adusă acestora este aceea de înşelăciune. Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012. Cei cinci sunt acuzaţi că au folosit în mod ilegal sumele de bani alocate pentru finanţarea clubului de Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba în perioada 2005 – 2011. În total ar fi vorba de aproximativ 11 milioane de lei: 8 milioane de lei de la Consiliul Local şi 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean. Consiliul local Alba Iulia a aprobat, în şedinţa din 17 martie, solicitările de împăcare a părţilor.

Consiliul local Alba Iulia s-a împăcat cu inculpaţii din dosarul „FC Unirea“. Consiliul Judeţean face expertiză

Inculpaţii din dosarul banilor publici de la FC Unirea Alba Iulia scapă de răspunderea penală. Instanţa a acordat termen pentru împăcarea părţilor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite