Faptele bizare ale unui român condamnat pentru crimă. După eliberare, a făcut tot posibilul să revină după gratii

0
Publicat:

Un bărbat de 35 de ani din Alba, care a agresat sexual o femeie într-un centru comercial, este recidivist, fiind condamnat în trecut pentru omor. Acesta le-a spus apropiaților că vrea să revină la închisoare.

Bărbatul a revenit după gratii, după doar 8 luni FOTO Adevărul
Bărbatul a revenit după gratii, după doar 8 luni FOTO Adevărul

Petru Dafina era eliberat din închisoare de aproximativ nouă luni, după ce a ispășit o pedeapsă de 8 ani de detenție. Acesta nu s-ar fi „adaptat” condițiilor din viața normală, în libertate, și ar fi încercat de mai multe ori să comită infracțiuni pentru a reveni în penitenciar. Surse locale au declarat că bărbatul le-ar fi spus apropiaților că el vrea să se întoarcă la închisoare.

A „reușit” în 12 ianuarie 2024, când a atacat o femeie într-un magazin din oraș. A fost reținut de polițiști, iar din 13 ianuarie este în stare de arest preventiv. Bărbatul nici nu a contestat măsura preventivă.

Petru Dafina a mai fost arestat preventiv, iar apoi condamnat în urmă cu zece ani, după ce, alături de alți doi tineri, a ucis un bărbat.  S-a întâmplat în data de 8 septembrie 2013, când, tânărul, s-a întâlnit pe strada care trece pe lângă pârâu cu alți trei bărbați.

Victima, avea o sticlă de bere în mână, iar ceilalți trei i-au cerut berea și suma de 5 lei. Din cauza faptului că acest a refuzat să le ofere cele cerute, aceștia s-au năpustit asupra sa și l-au bătut. Când și-au seama că acesta este grav rănit, i-au furat pantofii din picioare și l-au aruncat în albia văii din apropiere. A fost găsit dimineața, decedat, ia la autopsie s-a descoperit că a murit înecat, pe fondul loviturilor primite și pierderii cunoștinței.

Bărbatul a cerut să fie eliberat condiționat din penitenciar în 2021. Atunci magistrații au precizat că avea de executat, în total, o pedeapsă de 4 luni și 2.751 de zile de închisoare cu executare (aproximativ 8 ani), pentru omor. Cererea a fost refuzată de judecător.

Executarea pedepsei a început în 2016 și s-a încheiat de drept în 17 aprilie 2023. Bărbatul în vârstă de 35 de ani riscă acum cel puțin 5 ani de închisoare pentru tentativă de viol.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite