Faptă șocantă a unui minor. Și-a drogat victima cu o țigară, apoi a tâlhărit-o

0
Publicat:

Un minor din Cugir (Alba) a ajuns din nou într-un centru educativ, pentru că a comis o faptă de tâhărie calificată, într-un mod care i-a șocat inclusiv pe anchetatori. Tânărul și-a drogat victima înainte de agresiune.

Minorul a fost dus într-un centru educativ FOTO Adevărul
Minorul a fost dus într-un centru educativ FOTO Adevărul

Astfel, în timp ce victima stătea pe scările exterioare ale unui bloc din Cugir (Alba), a abordat-o cu intenția de a-i sustrage bunuri.

„I-a dat să fumeze dintr-o ţigară, iar de la efectul substanţei pe care ţigara o conţinea, victima nu s-a mai putut ridica în picioare. În situația dată, inculpatul a împins persoana vătămată cu mâinile, îmbrâncind-o pe scări, după care i-a luat din buzunarele de la haină un telefon mobil, încărcătorul acestuia şi un card bancar emis cauzând un prejudiciu material în cuantum de aproximativ 1.200 lei”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Cel mai probabil, țigara respectivă conținea droguri. Fapta a avut loc în 4 noiembrie 2019, iar procesul penal s-a finalizat în 23 martie 2023.

Minorul a negat în faza de judecată că ar fi împins victima pe scări, afirmând că de la efectul substanţei conținute de ţigară, victima s-a lăsat pe spate. Inițial, el recunoscuse acest lucru.

„O măsură educativă neprivativă de libertate ar fi total ineficientă, atâta timp cât, după cum rezultă din actele dosarului, măsurile educative privative de libertate dispuse anterior pentru comiterea unor infracțiuni similare (tâlhărie și furt) s-au dovedit  a fi insuficiente în reeducarea minorului. Curtea arată că măsurile educative au fost dispuse gradual față de inculpat, pornindu-se inițial de la o măsură mai puțin restrictivă.

Cu toate acestea, se dovedește faptul că internarea anterioară a inculpatului într-un centru educativ nu a corespuns posibilităților reale de reeducare a acestuia și nu au reprezentat măsuri descurajante, inculpatul reluându-și la scurt timp comportamentul infracțional”, se precizează în hotărârea Curții de Apel.

Instanța a menținut pedeapsa stabilită de Judecătoria Alba Iulia, astfel că tânărul în vârstă de 17 ani a fost internat într-un centru educativ pentru o perioadă de 1 an și 6 luni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite