Explozie şi incendiu pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, exerciţiu organizat de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din Alba Iulia participă joi, 28 iulie, la un exerciţiu pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de o explozie urmată de incendiu în zona pieţei volante din Cetate. Circulaţia auto va fi restricţionată timp de trei ore.

Simularea dezastrului are loc în intervalul orar 11.00-14.00 şi va afecta blocurile 3EFG, 4G, 5G, G140 şi 62 de pe bulevardul Transilvaniei.

„Exerciţiul are ca scop verificarea viabilităţii planului roşu de intervenţie, verificarea legăturilor, realizarea cooperării între toate structurile de intervenţie şi antrenarea tuturor participanţilor în vederea realizării unei intervenţii oportune şi o gestionare eficientă a situaţiilor de urgenţă cu victime multiple, la cvartale de locuinţe“, a spus Florin Zecheru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea“ al judetului Alba.

Circulaţia auto în zonă va fi restricţionată pe toată durata simulării incendiului.

La exerciţiu participă şi poliţişti, jandarmi, salvamontiştii, ambulanţa, Crucea Roşie şi Asociaţia Română pentru Câini de Salvare.

„Rugăm cetăţenii să manifeste înţelegere pentru eventualele inconveniente create de blocarea circulaţiei, restricţionarea accesului şi fondul sonor aferent desfăşurării exerciţiului şi să respecte marcajele şi indicaţiile autorităţilor organizatoare“, a mai spus Florin Zecheru. 



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite