Experiment cu ochelari speciali pentru şoferi, care simulează starea asociată consumului de alcool sau droguri FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii au fost de acord să experimenteze ochelarii speciali ai Poliţiei. Foto: IPJ Alba
Şoferii au fost de acord să experimenteze ochelarii speciali ai Poliţiei. Foto: IPJ Alba

Poliţiştii din Alba au organizat un experimtent cu ochelari speciali pentru şoferi, în cadrul unei acţiuni ce a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Poliţiştii au depistat 4 conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat alcool. La acţiune au participat şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba. 

Poliţiştii au acţionat în filtre rutiere şi au testat, cu aparatul etilotest, un număr de 173 de conducători auto. În urma testărilor, pentru 4 dintre aceştia au rezultat valori pozitive în ceea ce priveşte consumul de alcool. De asemnea, un şofer în vârstă de 19 ani, din Alba Iulia, a fost depistat sub influenţa drogurilor.

În total, poliţiştii au constatat 161 de abateri de natură contravenţională, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 38.715 lei, au reţinut 9 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Acţiunea a avut şi o componentă informativă, care a fost susţinută de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi de specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba. Conducătorilor auto li s-a propus un experiment, prin utilizarea unor ochelari speciali care simulează starea asociată consumului de alcool sau droguri şi efectele induse de acestea asupra organismului. 

ochelari politie soferi

Foto: IPJ Alba

Cu toţii au fost de acord că siguranţa traficului rutier este grav pusă în pericol de către persoanele care urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanţe cu efect psihoactiv. 

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi poliţiştii de la prevenire au explicat consecinţele negative la care se expun persoanele prin consumul unor substanţe psihoactive, subliniind faptul că doar prin adoptarea unui comportament responsabil pot fi evitate evenimentele nedorite cu consecinţe deosebit de grave. 

Vă mai recomandăm:

 

Primarul din Ardeal arestat şi ucis de comunişti pentru motive inventate. Locul unde a fost îngropat, rămas secret

 

Strănepotul Regelui Mihai, botezat la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Invitaţi din ţară şi străinătate VIDEO

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite