”Dragnea, nu uita, la Aiud e vila ta”. Noi proteste au avut loc în oraşele din Alba. Peste 5.000 de oameni au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În principalele oraşe din Alba au avut loc sâmbătă noi mitinguri de protest. Oamenii au ieşit în stradă pentru a treia zi la rând la Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş şi Cugir. Peste 5.000 de oameni au fost prezenţi, din nouă, la evenimentele organizate aici.

UPDATE ora 22.10: Peste 5.000 de oameni au protestat şi în seara zilei de sâmbătă în judeţul Alba. Sebeş, Cugir, Blaj, Ocna Mureş şi Alba Iulia sunt oraşele unde oamenii au cerut abrogarea ”ordonanţei penalilor”. Duminică, protestele vor fi reluate, mai devreme decât astăzi. La Alba Iulia, evenimentul este programat să înceapă la ora 14.00.

UPDATE ora 20.30: La Alba Iulia sunt peste 4.000 de oameni în stradă. Grupul protestatarilor s-a oprit în Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor unde se cântă ”Deşteaptă-te române” şi alte cântece patriotice. Luând în considerare şi oamenii ieşiţi în stradă şi în celelate oraşe, în Alba sunt mai mult de 5.000 de persoane care protestează.

UPDATE ora 20.10: În principalele oraşe din Alba unde au loc mişcări de stradă sunt prezente circa 4.000 de persoane. Grupul principal de protestatari este la Alba Iulia unde coloana numără 3.000 de oameni. La Blaj şi Sebeş sunt aproximativ 800 de oameni în total.

UPDATE ora 19.15 Manifestările de protest au început şi la Sebeş, Blaj şi Cugir unde sunt sute de oameni în stradă. La Alba Iulia coloana se deplasează prin oraş şi a adunat peste 2.000 de persoane.

image

UPDATE ora 18.30 Protestatarii de la Alba Iulia au plecat în marş prin oraş. Coloana cuprinde mai mult de 1.500 de persoane. Se strigă ”Noaptea ca hoţii” şi ”PSD ciuma roşie”.

image

Coloana manifestanţilor de la Blaj. Foto: Claudiu Nicuşan

UPDATE ora 18.00: ”Dragnea nu uita, la Aiud e vila ta”. Acesta este sloganul care caracterizează mitingul de la Alba Iulia. Oamenii strigă ”Cinste lor, jandarmilor” şi aplaudă. În faţa Prefecturii Alba sunt câteva sute de persoane. Cei care doresc să transmită mesaje vorbesc la un megafon. Se cântă ”Deştaptă-te Române”.

image

La Sebeş, oamenii s-au adunat din nou în centrul oraşului. Foto: Dan Frăţilă

image

Coloana manifestanţilor de la Alba Iulia. Foto: Emanuel Drăguşin

UPDATE ora 17.20: Câteva zeci de persoane s-au adunat deja în zona din faţa Prefecturii Alba. Organizatorii aşteaptă ca lumea să se adune în număr suficient de mare pentru a putea porni în marş pe străzile din oraş.

image

Evenimentul de la Alba Iulia este programat să înceapă la ora 17.00 în zona parcului din faţa Prefecturii Alba. La Sebeş protestul începe în faţa Casei de Cultură din oraş, iar la Blaj întâlnirea oamenilor va avea loc în piaţa din faţa Primăriei. În zonele centrale ale oraşelor se va protestat şi la Ocna Mureş şi Cugir. Având în vedere că vremea este caldă se aşteaptă ca cifra de 5.000 de oameni să fie depăşită cu mult la nivelul întregului judeţ.

image

”Suntem cu toţii vinovaţi că nu am fost la vot în 11 decembrie. Nu mai putem schimba nimic acum. Nu vrem să dărâmăm guvernul, nu vrem să cadă PSD. Este alegerea oamenilor care au votat. Doar că nu suntem de acord cu această ordonanţă aprobată peste noapte, dată noaptea ca hoţii”, s-a spus la mitingul de la Alba Iulia. 

Miile de protestatari din capitala judeţului au parcurs în fiecare zi mai mult de 10 kilometri pe jos, pe străzile oraşului chemând şi alţi oameni alături de ei. La final au revenit în Piaţa ”IIC Brătianu” unde s-a cântat imnul naţional şi s-a promisă că se va reveni ori de câte ori este nevoie până ce Guvernul va decide să abroge ordonanţa.

image

S-a scandat: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Vrem anticipate”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”. La Sebeş au fost în fiecare seară peste 800 de eprsaone, iar la Blaj au ieşit 500 de oameni.

Citiţi şi:

Noi proteste în principalele oraşe din Alba. 5.000 de persoane, în stradă la Alba Iulia, Sebeş şi Blaj

Proteste la Alba Iulia, Sebeş şi Blaj. 5.000 de oameni au scandat „Jos ordonanţa” şi „Noaptea, ca hoţii” FOTO VIDEO

”Noaptea ca hoţii, îşi fac legi proprii” Cum am trăit cel mai mare protest organizat la Alba Iulia, în ultimii 20 de ani

 

Protest anunţat la Alba Iulia faţă de „ordonanţa penalilor“. Peste 4.000 de oameni scandează „PSD, nu uita, va veni şi vremea ta!“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite