DIICOT Alba vrea arestarea preventivă a patronului Filadelfia. Ioan Sighiartău este cercetat pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul central al firmei din Bistriţa
Sediul central al firmei din Bistriţa

DIICOT Alba Iulia solicită din nou arestarea preventivă a unuia dintre cei doi patroni ai grupului de firme Filadelfia din Bistriţa-Năsăud, Ioan Eugen Sighiartău. Acesta este cercetat penal din 2013 pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Tribunalul Alba a decis, pe fond, măsura controlului judiciar.

UPDATE Curtea de Apel Alba Iulia a admis în 15 februarie recursul inculpatului Ioan Eugen Sighiartău şi a dispus înlăturarea măsurii controlului judiciar. ”Respinge contestaţia formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţionalităţii de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba-Iulia împotriva încheierii penale pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 284/107/2016. Admite contestaţia formulată de inculpatul Sighiartău Ioan Eugen împotriva aceleiaşi încheieri penale. Desfiinţează în parte hotărârea atacată numai sub aspectul luării faţă de inculpat a măsurii controlului judiciar şi procedând la soluţionarea cauzei în aceste limite înlătură aplicarea dispoziţiilor art. 227 alin. 2 raportat la art. 211, art. 215, 2151 C. proc. pen., privind luarea faţă de inculpatul Sighiartău Ioan Eugen, a măsurii preventive a controlului judiciar. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale atacate. În baza art. 275 alin 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate în prezenta procedură rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi 15.02.2016”, se afirmă în minuta instanţei de Curtea de Apel.

________________________________________________________________________________

DIICOT Alba Iulia solicită din nou arestarea preventivă a unuia dintre cei doi patroni ai grupului de firme Filadelfia din Bistriţa-Năsăud, Ioan Eugen Sighiartău. Acesta este cercetat penal din 2013 pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Tribunalul Alba a decis, pe fond, măsura controlului judiciar.

Decizia Tribunalului Alba a fost pronunţată în 10 februarie 2016. ”Respinge propunerea Ministerului Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT– Serviciul Teritorial Alba Iulia faţă de inculpatul Sighiartău Ioan Eugen şi în consecinţă ia faţă de inculpatul Sighiartău Ioan Eugen măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 10.02.2016”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunal. DIICOT Alba a formulat contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.

Patronii Filadelfia Grup Bistriţa-Năsăud, Gavril Sighiartău şi Ioan Eugen Sighiartău sunt cercetaţi penal de procurorii DIICOT Alba Iulia pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Cei doi au fost propuşi în 29 iunie 2013 pentru arestare preventivă la Tribunalul Alba, iar instanţa a dispus faţă de inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, decizie rămasă definitivă şi în recurs. Noua solicitare a procurorilor privind arestarea preventivă a unuia dintre cei doi inculpaţi poate avea legătură cu încălcarea unor obligaţii impuse anterior sau cu îngreunarea anchetei.

image

Ioan Eugen Sighiartău va fi cercetat sub control judiciar. Foto: timponline.ro

Procurorii DIICOT Alba Iulia au efectuat în 2013 percheziţii la sediul central al firmei din Bistriţa-Năsăud şi la puncte din alte judeţe. Filadelfia este un grup bistriţean de firme cu activităţi în mai multe domenii, cu afaceri de 20 de miloane de euro: transport rutier de persoane, intern şi internaţional (Tabita Tour), turism (Filadelfia Turism), asigurări (DirektAsig), transport de marfă (Filadelfia Marfă) şi construcţii (Filadelfia Construcţii). Tabita Tour, specializată în transportul de persoane intern şi internaţional, se ocupă şi de închirierea autocarelor, oferind servicii de coletărie în Spania, Italia şi România. Compania de transport deţine o flotă de 61 de autocare, dintre care 37 operează pe rutele internaţionale, iar 24 pe liniile interne. Valoarea totală a parcului auto depăşeşte 42 de milioane de lei.

“Îmi doresc soluţionarea cât mai rapidă a cazului pentru care am fost chemat la audieri, care vizează doar divizia de coletărie a grupului. De aceea, voi pune la dispoziţia autorităţilor toate resursele necesare, pentru a îndepărta orice urmă de suspiciune care planează asupra grupului Filadelfia în acest moment. O echipă a Gardei Financiare a derulat deja un control în cursul zilei de marţi şi nu a găsit nicio neregulă. Nu aş dori ca informaţiile apărute în mass-media să aducă prejudicii de orice fel, psihologice sau morale, angajaţilor companiei pe care o conduc şi, din acest motiv, îmi asum responsabilitatea unei cât mai bune cooperări cu anchetatorii”, a spus atunci Ioan Sighiartău, directorul general Filadelfia Group.

Citiţi şi:

Patronii grupului Filadelfia din Bistriţa, acuzaţi de infracţiuni de criminalitate organizată de DIICOT Alba Iulia. Director de vânzări arestat pentru trafic de minori

Angajaţi ai unei firme din grupul Filadelfia Bistriţa, trimişi în judecată de DIICOT Alba Iulia pentru trafic de minori

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite