Digitalizare la Alba Iulia. Locuitorii pot achita taxele pentru emiterea cărților de identitate printr-un simplu SMS

0
Publicat:

Locuitorii din Alba Iulia pot achita taxele pentru emiterea cărților de identitate printr-un simplu SMS. Noua modalitate de plată a fost anunțată de primarul Gabriel Pleșa.

Taxa de emitere a cărții de identitate pote fi plătită prin SMS FOTO Adevărul
Taxa de emitere a cărții de identitate pote fi plătită prin SMS FOTO Adevărul

Mesajul prin care se achită taxa pentru emiterea cărții de identitate poate fi trimis din orice rețea de telefonie mobilă.

Modalitatea de plată este următoarea:

  • SMS la numărul 7530 cu textul AB7 urmat de CNP pentru cartea de identitate (1,5 euro + TVA)
  • SMS la numărul 7530 cu textul AB1 urmat de CNP pentru cartea de identitate provizorie (0,20 euro + TVA)
  • SMS la numărul 7530 cu textul ABD1 urmat de CNP pentru obținerea comunicării de date cu caracter personal (0,20 euro + TVA)

Este încă un pas înainte spre diversificarea serviciilor, spre furnizarea de soluții alternative de plată pentru cetățeni. Așa cum am promis, continuăm procesul de simplificare a accesului la serviciile oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

FOTO Primăria Alba Iulia
FOTO Primăria Alba Iulia

De câteva zile, Alba Iulia este în ROeID, platforma software centralizată pentru identificare digitală, creată și implementată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

„Am parcurs toți pașii, deloc puțini, și acum suntem acolo unde orice administrație ar trebui să fie în 2023: lângă cetățeni și la dispoziția lor 24 din 24, 7 din 7, 365 din 365. Pentru a deveni beneficiar al serviciilor, este suficient să vă creați un cont de utilizator în aplicația de mobil disponibilă în Google Play sau App Store și să obțineți acces la toate beneficiile digitale”, a afirmat primarul.

Aplicația mobilă ROeID permite românilor să își creeze propria identitate digitală recunoscută de autoritățile publice și companiile private din țară.

„ROeID înseamnă pentru cetățenii români accesul la toate operațiunile digitale necesare în viața de zi cu zi, indiferent dacă se află în țară sau în străinătate. Cu ajutorul acestei aplicații, poți plăti taxe și impozite la bugetul statului, solicita certificate pentru semnătură digitală, accesa servicii consulare, schimba furnizorul de energie, obține informații privind contribuțiile sociale și de sănătate din partea angajatorilor, obține cazier judiciar și multe altele”, astfel este descris aplicația pe site-ul oficial.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite