Deţinutul care a vrut să omoare o judecătoare din Aiud cu un ciob de sticlă a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut loc într-o sală de judecată de la Judecătoria Aiud
Incidentul a avut loc într-o sală de judecată de la Judecătoria Aiud

Deţinutul de la Penitenciarul Aiud care a încercat să omoare o judecătoare în sala de judecată cu un ciob de sticlă a fost trimis în judecată. Tribunalul Alba judecă în 18 iulie primul termen al dosarului.

Augustin Varga este acuzat de ultraj judiciar în modalitatea tentativei la omor calificat. Incidentul care putea avea urmări grave a avut loc în11 mai 2016, la Judecătoria din Aiud. Un deţinut parte într-un proces a atacat cu un ciob de sticlă un judecător, preşedinte al completului de judecată. Deţinutul nu a reuşit să îi provoace leziuni judecătorului.

   

După consumarea tentativei de agresiune asupra judecătorului, deţinutul s-a tăiat cu ciobul de sticlă şi a fost transportat la spital. În cauză, procurorii au deschis un dosar penal.  Persoana aflată în stare de reţinere execută o pedeapsă privativă de libertate la Penitenciarul Aiud de 6 ani şi 2 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată. Rana autoprovocată nu a fost gravă, motiv pentru care deţinutul a revenit în penitenciar.

”În timpul desfăşurării şedinţei de judecată în cadrul căreia se judecau cauze penale, a avut loc un incident violent provocat de o persoană aflată în stare de deţinere. În concret, această persoană a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un obiect tăietor/înţepător (ciob de sticlă).

În urma acestei încercări preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, provocându-şi leziuni sângerânde motiv pentru care a fost imediat transportat la spital. În acestă cauză se efectuează cercetări de către organele judiciare competente”, se firmă într-un comunicat de presă al Curţii de Apel Alba Iulia.

Decizia definitivă de condamnare a deţinutului Varga Augustin a fost pronunţată în 21 aprilie 2016 la Curtea de Apel Braşov. Acesta are 29 de ani şi mai fusese judecat anterior pentru infracţiuni similare şi în judeţul Mureş, unde a primit 5 ani cu executare. În 26 aprilie, deţinutul a contestat executarea pedepsei la Judecătoria Aiud, primul termen fiind stabilit pentru 11 mai 2016. La finalul procesului, a avut loc tentativa de agresiune asupra judecătorului. Bărbatul din Cetatea de Baltă este încarcerat la Penitenciarul Aiud din martie 2015, după prima decizie definitivă de condamnare pentru tâlhărie pronunţată la Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Citiţi şi:

 

Fostul director al APM Alba, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în dosarul ”Cupru Min”

 

Patronul Carmes Alba, Nicolae Cristea, condamnat la 3 ani de închisoare pentru falsuri la un proiect cu fonduri europene

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite