Cum s-a produs un accident rutier în care un șofer beat a omorât trei tineri. Gonea noaptea, prin localitate, cu 119 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Alba Iulia a finalizat procedura camerei preliminare în dosarul de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în care este inculpat un șofer din Alba, care a omorât trei tineri în accident rutier.

Mașina cu care circula șoferul, după accident FOTO alba24.ro
Mașina cu care circula șoferul, după accident FOTO alba24.ro

Încheierea instanței de fond, din 21 decembrie 2023, nu a fost contestată, astfel că urmează să fie alocat un prim termen de judecată în procesul pe fond.

În document este descris și modul în care a avut loc accidentul rutier din dimineața zilei de 27 august 2023: „În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul, în data de 27.08.2023, în jurul orei 03:00, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (1,94 g/l alcool pur în sânge la ora 04:12, respectiv 1,81 g/l alcool pur în sânge la ora 05:13), a condus autoturismul pe DN 1, direcția de deplasare Oiejdea spre Alba Iulia. În momentul în care a ajuns în localitatea Sântimbru (fabrică), având o viteză aproximativă de 119 km/oră, a circulat pe marginea din dreapta a drumului și parțial pe acostament, a efectuat o manevră de redresare înspre stânga pentru a reveni integral pe partea carosabilă, moment în care a lovit cu partea frontal dreapta a autoturismului pe persoanele vătămate, acestea circulând pedestru, unul în fața celuilalt,  pe partea dreaptă a părții carosabile și pe acostament, fără a purta acestora”.

Șoferul a stat în arest preventiv trei luni și jumătate FOTO Adevărul
Șoferul a stat în arest preventiv trei luni și jumătate FOTO Adevărul

Situaţia de fapt reţinută prin actul de sesizare a fost dovedită prin declarațiile inculpatului Eduard Norbert Palko, proces verbal de cercetare la fața locului, anexele acestuia și planșele foto, proces verbal de vizionare imagini video, buletin de analiză toxicologică, rapoarte de expertiză medico-legală-necropsie, fișa cazier auto inculpat, declarații martori și raport de expertiză tehnică judiciară. Cei trei tineri decedați aveau 17, 18 și 25 de ani.

În libertate, fără nicio restricție

Tânărul care a provocat accidentul este în libertate, fără nicio măsură de protecție. Acesta era în arest preventiv din ziua producerii accidentului, 27 august 2023, fiind pus în libertate în 10 decembrie 2023, ca urmare a unor erori de procedură.

Inițial, în 7 decembrie 2023, Judecătoria Alba Iulia a hotărât plasarea acestuia în arest la domiciliu, cu mai multe restricții, printre care și cea de a nu lua legătura cu niciuna dintre părțile din dosar, măsură care urma să intre în vigoare doar la rămânerea definitivă a deciziei.

Tânărul a fost pus în libertate în 10 decembrie 2023, după ce încheierea primei instanțe a rămas definitivă, iar contestația a fost înregistrată doar în 11 decembrie 2023, la patru zile de la decizia Judecătoriei Alba Iulia. În 14 decembrie, Tribunalul Alba a anulat integral hotărârea de plasare în arest la domiciliu și a constatat măsura arestării ca fiind încetată de drept.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost trimis în judecată în 10 noiembrie 2023 pentru trei infracțiuni de ucidere din culpă și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În dosar sunt 23 de părți civile, membri ai familiilor victimelor, precum și o parte responsabilă civilmente, respectiv o societate de asigurare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite