Cum s-a dat de gol un șofer că nu are permis. Situația incredibilă petrecută chiar în fața polițiștilor

0
Publicat:

Un tânăr de 25 de ani s-a dat singur de gol față de polițiști în legătură cu faptul că nu are permis de conducere. Aceasta chiar dacă, în prima fază, a scăpat de oamenii legii din Alba.

Mașina a fost oprită în trafic de polițiști FOTO arhivă IPJ Alba
Mașina a fost oprită în trafic de polițiști FOTO arhivă IPJ Alba

Situația mai puțin obișnuită s-a derulat marți, 30 august 2022, în orașul Câmpeni din Munții Apuseni, județul Alba.

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, aflați într-o misiune de monitorizare a traficului auto, au observat un autoturism condus de un tânăr, care, după ce a trecut de echipajul de poliție, a oprit mașina, a verificat roțile și motorul acestuia și a urcat în autoturism pe locul pasagerului. Ulterior, la volanul mașinii a trecut o tânără.

Polițiștii au urmărit autoturismul, l-au oprit, iar cu ocazia verificărilor efectuate au constatat că tânărul, în vârstă de 25 de ani, din comuna Pocola, județul Bihor, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Dosare penale pentru ambii tineri

De asemenea, au aflat că tânăra de 25 de ani, care locuiește în aceeași comună cu bărbatul care a trecut la volanul autoturismului, i-l încredințase pentru a-l conduce pe drumurile publice cu toate că știa că acesta nu are permis.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis respectiv încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. De asemenea, fapta de încredințare a unei mașini unei persoane care nu are permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite