Cum a înșelat un patron 14 persoane cu peste 100.000 de lei. „Șansa” de a scăpa de dosarul penal

0
Publicat:

Patronul unei firme din Blaj, specializată în confecţionarea de mobilier, a fost reţinut de poliţişti pentru înşelăciune, prejudiciul fiind în valoare de peste 100.000 de lei.

Bărbatul a încasat peste 100.000 de lei FOTO Adevărul
Bărbatul a încasat peste 100.000 de lei FOTO Adevărul

Acesta ar fi promis unor clienţi că le va confecţiona şi monta mobila, încasând diverse sume de bani, fără ca ulterior să-şi îndeplinească obligaţiile asumate.

Potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 41 de ani, din municipiul Blaj, care este cercetat pentru înşelăciune.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale specializată în confecţionarea de mobilier, în perioada 2019 -2023, ar fi încasat diferite sume de bani, de la 14 persoane, promiţându-le că le va confecţiona şi monta mobilier, fără ca ulterior să-şi îndeplinească obligaţiile asumate. Prejudiciul total cauzat astfel a fost calculat la 103.500 de lei şi 3.800 de euro", se menţionează în comunicat.

Conform IPJ Alba, pentru obţinerea de probe, în vederea documentării activităţii infracţionale a bărbatului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, poliţiştii au efectuat trei percheziţii, fiind vizate imobilele utilizate de către bărbat, ocazie cu care au fost ridicate documente şi mijloace tehnice.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. Procurorul de caz a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, sub control judiciar.

Potrivit Codului penal, „inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.

Împăcarea între părți anulează răspunderea penală. Cu alte cuvinte, dacă proprietarul firmei va returna banii păgubiților poate să scape de dosar.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite