Cum a băgat în izolare, un colaborator în vârstă de 77 ani din Iaşi, toţi angajaţii unei primării de oraş din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul primăriei a fost închis pentru 14 zile
Sediul primăriei a fost închis pentru 14 zile

Un colaborator în vârstă de 77 de ani al Primăriei Zlatna, confirmat cu coronavirus, a dus la închiderea instituţiei. Unii dintre angajaţi, printre care se află şi primarul, lucrează de acasă.

O parte dintre angajaţii Primăriei Zlatna au intrat în izolare după ce un colaborator al instituţiei a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, din Iaşi, care oferă de trei ani consultanţă primăriei în domeniul protecţiei mediului. Acesta locuieşte, în perioada cât se află la Zlatna, în hotelul deţinut de primărie. În urmă cu aproximativ o săptămână i s-a făcut rău în sediul instituţiei însă totul a fost pus pe seama unor alte boli de care suferă. Foarte posibil ca acesta să fi venit infectat de la Iaşi.

Luni, 30 martie, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce a prezentat febră şi frisoane. A fost internat în cadrul secţiei de Boli infecţioase, singur într-un salon special amenajat pentru cazurile COVID-19. I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Marţi, 31 martie, rezultarul testului a fost pozitiv.

Urmarea a fost izolarea într-un spaţiu al primăriei, a angajaţilor care au intrat în contact cu acesta şi acasă a celorlalţi funcţionari. Primarul oraşului, el însuşi aflat în izolare, a transmis un mesaj pe contul său de Facebook, pentru locuitorii oraşului: ”Dragi zlătneni, din pacate ieri a fost confirmat pozitiv cu Coronavirus un coleg din Primaria Zlatna. Cei care au intrat în contact direct (inclusiv eu) cu acesta sunt izolaţi în diverse locaţii – la domiciliu sau la baza sportivă a oraşului. Acest lucru nu înseamnă că tot orasul Zlatna este contaminat! Viaţa trebuie să meargă înainte! Nu intraţi în panică şi protejaţi-vă stând acasă! Doamne ajută!”.

Primarul a declarat că persoana infectată este un colaborator al instituţiei care presta servicii de consultanţă (PFA) pe probleme de mediu. ”Îmi pare tare rău de el, are şi o vârstă, sper să fie bine. Acum lucrăm de acasă, suntem pe telefoane, suntem izolaţi. Cei care nu am avut contact cu el suntem acasă, iar 8 sau 9 persoane, care au avut contact, sunt izolate la stadion (unde primăria are spaţii de cazare – n.red.),” a declarat primarul.

Conform anchetei epidemiologice, pacientul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală. Starea sa generală de sănătate este bună, pacientul fiind afebril şi sub atenta supraveghere a cadrelor medicale. 

Citiţi şi:

 

Primăria oraşului Zlatna a fost închisă după ce un angajat de 77 ani a fost confirmat cu coronavirus. Funcţionarii au fost izolaţi la un hotel

 

Mesajul emoţionant al unei paciente vindecate de coronavirus către asistenta care a îngrijit-o: „Ştiu că totul va fi bine“

 

Pedeapsa penală primită de un profesor acuzat de purtare abuzivă. A agresat fizic, cu pumnul şi palma, doi elevi de liceu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite