Primăria oraşului Zlatna a fost închisă după ce un angajat de 77 ani a fost confirmat cu coronavirus. Funcţionarii au fost izolaţi la un hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria oraşului Zlatna
Primăria oraşului Zlatna

Un angajat în vârstă de 77 de ani al Primăriei Zlatna a băgat instituţia în carantină totală după ce a fost confirmat cu coronavirus.

Bărbatul a fost adus la Alba Iulia, luni, 30 martie, când i s-a făcut şi testul pentru coronavirus, iar rezultatul ulterior a fost pozitiv. Bărbatul era angajat de 3 ani la Primăria Zlatna.

Acesta s-a simţit rău şi a manifestat şi simptome ale bolii COVID 19. A fost internat la secţia de Boli Infecţioase, unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu acest virus.

Primăria din Zlatna a fost închisă marţi dimineaţă ca o măsură de precauţie.  Se va desfăşura o anchetă epidemiologică, funcţionarii fiind izolaţia la hotelul primăriei. Vor fi testaţi contacţii direcţi ai bărbatului, în primul rând soţia şi colegii de birou. 

”Un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost adus, în cursul zilei de 30 martie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce la domiciliul său a prezentat febră şi frisoane. Acesta este internat în cadrul secţiei de Boli infecţioase, singur într-un salon special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Potrivit rezultatului testării, din data de 31.03.2020, bărbatul este infectat cu noul coronavirus”, a transmis marţi seara Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Conform anchetei epidemiologice, pacientul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală. Starea sa generală de sănătate este bună, pacientul fiind afebril şi sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

Acesta este al patrulea caz de COVID-19 internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. La această oră, la SJU Alba Iulia, se află internaţi trei pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, unul fiind declarat vindecat şi externat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite