Creștere salarială de Ziua Națională. Salarii mai mari cu 15% pentru funcționarii din Primăria Alba Iulia

0
0

Primăria Alba Iulia a anunțat majorarea salariilor celor aproximativ 750 de angajați, începând cu data de 1 decembrie 2022, cu un procent de 15%. Decizia este motivată de inflație și de posibila plecare a unor angajați.

Sediul Primăriei Alba Iulia FOTO Adevărul
Sediul Primăriei Alba Iulia FOTO Adevărul

Măsura va fi aprobată în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 29 noiembrie și se va aplica de la 1 decembrie. Unul dintre motivele privind majorarea este „teama” reprezentanților instituției de a nu le pleca oamenii.

„În lipsa unor măsuri ferme privind politica salariară angajaţii instituţiei vor fi obligaţi să identifice variante de mobilitate a locului de muncă spre alte autorităţi executive sau deliberative cu o grilă de salarizare mai convenabilă, generând în acest mod o criză a specialiştilor în domeniile principale de activitate”, se precizează în expunerea de motive aferentă proiectului de hotârâre.

Salariile șefilor din Primăria Alba Iulia FOTO captură apulum.ro
Salariile șefilor din Primăria Alba Iulia FOTO captură apulum.ro

Cele mai mari venituri le vor avea cei din conducerea instituției. Secretarul general va avea un salariu de bază cuprins între 12.305 și 14.835 de lei, în funcție de grad, iar arhitectul șef de la 12.190 la 14.720 de lei.

Nivelul de salarizare pentru un director, inspector șef sau șef de compartiment va fi situat între 11.500 și 12.995 de lei, în funcție de grad, iar un consilier de manager de proiect va putea ajunge până la 9.800 de lei. Un consilier, expert sau inspector de specialitate personal contractual va avea între 4.794 și 5.972 de lei, în funcție de gradație. Dacă aceste categorii sunt funcționari publici nivelul de salarizare va fi cuprins între 6.086 și 7.581 de lei.

Salarii funcționari cu funcții de execuție FOTO captura apulum.ro
Salarii funcționari cu funcții de execuție FOTO captura apulum.ro

Cele mai mici salarii de bază le vor avea angajații cu funcții de execuție. Un polițist local va avea salariul de bază de la 2.933 de lei la 4.829 de lei, iar un șofer obișnuit va ajunge la maxim 3.654 de lei (șoferul de la cabinet va avea între 4.600 și 5.730, potrivit grilei).

Salarii personal contractual FOTO captura apulum.ro
Salarii personal contractual FOTO captura apulum.ro

Salarii de bază asemănătoare vor avea mai multe categorii, respectiv muncitorii, îngrijitorii de la ștrand, portarii și paznicii. Recent, și Consiliul Județean Alba a decis majorarea salariilor a 380 de angajați, funcționari publici și personal contractual, cu un procent de 14,35%.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri