Contract de peste 2 milioane de euro pentru amplasarea a 134 de rampe subterane de colectare a deşeurilor la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Alba Iulia va investi circa 2 milioane de euro într-un proiect ce vizează amenajarea a 134 de rampe subterane destinate colectării selective a deşeurilor.

Primăria Alba Iulia a finalizat procedura de achiziţie publică şi va semna contractul, în valoare de aproximativ 10 milioane lei cu TVA (circa 2 milioane euro), cu o firmă din Ilfov. Este vorba despre furnizarea şi instalarea a 134 de echipamente pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Acestea vor fi amplasate subteran, în mai multe puncte din oraş.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, procedura de achiziţie a fost finalizată încă din luna aprilie, dar rezultatul evaluării ofertelor de către comisie a fost contestat, justiţia fiind forul care a avut ultimul cuvânt de spus. Lucrările au fost atribuite companiei BT BEST TOOLS SRL, comuna Corbeanca, jud. Ilfov, la o valoare totală de 9.035.080, 91 lei fără TVA, inclusiv proiectare şi asistenţă tehnică.

”Actualul sistem de colectare, la suprafaţă, a deşeurilor însumează peste 600 de recipiente, doar în zona asociaţiilor de proprietari, la blocuri. Dincolo de legislatia actuala, profund intransigentă, care ne obligă din acest an să colectam selectiv, dezavantajele sunt multe şi evidente. Indiferent de gradul de umplere, care de multe ori nu depăşeşte 75% din capacitate, fie în situaţia în care deseurile se ”revarsă”, suntem nevoiţi să respectăm programul de ridicare prestabilit. Prin aceste sisteme, ciclul de colectare devine mai eficient, instinctul căutătorilor ”de comori” este blocat, se stimulează colectarea selectivă, iar poluarea este mult mai mică. Vrem să ajungem la peste 200 de astfel de puncte de colectare, cu zone delimitate”, spune Paul Voicu, viceprimar cu atribuţii de primar.

Insulele ecologice subterane vor fi poziţionate cât mai aproape de vechile amplasamente, utilizarea acestora fiind standardizată atât pentru operatorul de salubritate care le va acţiona hidraulic pentru golire, cât şi pentru beneficiarii direcţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite