Comuna din România în care s-au mutat belgieni, italieni, olandezi și nemți. Candidatul cu cele mai mici șanse a transformat-o radical

0
Publicat:

Ciugud este în prezent una dintre cele mai cunoscute comune din România, iar meritul îi revine în bună măsură actualului primar. Edilul i-a făcut pe români să iubească din nou satul românesc, iar pe străini i-a fascinat.

Comuna Ciugud FOTO arhivă Adevărul
Comuna Ciugud FOTO arhivă Adevărul

Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, își amintește că în 1992, visul familiilor tinere era să se mute în Alba, să-și cumpere un apartament acolo. 

„Eu îi spusesem soției că nu o să mă mut de la țară niciodată, iubesc satul românesc. Tot timpul am crezut că satul românesc trebuie să aibă viitor”, afirmă edilul, potrivit stiridiaspora.ro. El spune că erau câteva familii de tineri care tot așteptau schimbarea, una care nu părea să apară la orizont.

„Discutam subiectul despre viitorul comunității și am spus că e momentul să schimbăm noi ceva. Ceilalți au spus că aș fi potrivit să candidez. Aveam 32 de ani, eram considerat candidatul cu cele mai mici șanse, pentru că erau 12 candidați la vremea respectivă. Cerul a așezat lucrurile să ajung să câștig eu alegerile”, își amintește primarul. 

Gheorghe Dămian consideră că este îmbucurător că, după toate investițiile făcute în comună, a crescut populația și prin migrarea populației tinere din municipiul Alba spre Ciugud.

„Cel mai frumos lucru care se petrece în ultimii șapte ani este că foarte multe familii din afara țării aleg să vină să se stabilească la noi în comună. Și avem nu doar familii plecate din Ciugud, ci și familii care sunt din Brăila, dar și care au trăit în SUA, belgieni, italieni, olandezi, nemți. Odată că am devenit atractivi pentru românii plecați peste hotare, dar am devenit atractivi și pentru străinii care vor să se stabilească în România”, încheie primarul.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite