Cod roșu de inundații în Munții Apuseni. Râul Arieș a acoperit cu aluviuni un drum național VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost emis Cod Roșu de inundații pe râul Arieș în Alba. Apele au ieșit din matcă și au blocat parțial două drumuri din zona Munților Apuseni.

Un drum din Munții Apuseni a fost acoperit parțial de aluviuni FOTO captură video Yotube
Un drum din Munții Apuseni a fost acoperit parțial de aluviuni FOTO captură video Yotube

Sunt anunțate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite.

Fenomenele sunt anunțate ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării. Avertizarea este valabilă vineri, 1 decembrie, până la ora 24.00.

La nivelul ISU Alba a fost activată Grupa Operativă în vederea monitorizării situației actuale. Mai multe echipaje din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au fost dislocate în teren pentru a monitoriza situația în zonele cu pericole de inundație.

Potrivit IPJ Alba, au fost semnalate aluviuni pe partea carosabilă în zona localității Gârda de Sus, unde situația a fost remediată. Apele au ajuns pe drum și pe un drum județean, tot din zona Munților Apuseni.

„Pe DJ 750B, între Vadul Moților și Poiana Vadului, au avut loc aluviuni. În prezent, circulația este posibilă, dar există riscul ca drumul să fie rupt de apă. Consiliul Județean Alba este pregătit să intervină cu utilaje”, a declarat pentru ziarulunirea.ro vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite