Mii de participanți la Marșul Unirii de la Alba Iulia cu membri și simpatizanți AUR din toată țara VIDEO

0
Publicat:

Câteva mii de persoane participă, vineri dimineaţă, la un marş al Unirii organizat la Alba Iulia. Oamenii scandează „Trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” şi „Basarabia e România”.

Participanții la marș s-au deplasat pe traseul de la gară spre Cetatea Alba Carolina FOTO Adevărul
Participanții la marș s-au deplasat pe traseul de la gară spre Cetatea Alba Carolina FOTO Adevărul

Evenimentul este organizat de partidul AUR, care a adus membri și simpatizanți din toată țara. Estimările indică peste 6.000 de participanți la marș.  Mulţi dintre participanţi au sosit la Alba Iulia cu „Trenul Unirii", o iniţiativă AUR, plecat joi seara din Bucureşti, sau cu autocare, venite, după numărul de înmatriculare, din toate regiunile ţării.

Avându-l în frunte pe liderul AUR, George Simion, participanţii au scandat lozinci unioniste şi, de asemenea, au purtat bannere cu inscripţii cu acelaşi mesaj, precum şi steaguri tricolore, unele de mari dimensiuni, cu acelaşi tip de mesaje. Printre participanţii la marş s-au aflat şi Ilan Laufer, Ramona Ioana Bruynseels, Mugur Mihăescu şi Daniel Florea

„Unitate naţională", „Basarabia e România" şi „România n-a avut graniţă la Prut" s-au numărat printre lozincile scandate de participanţii la marş. Pe bannere se putea citi, printre alte mesaje, „Mândri că suntem români" şi „Moldoveni, Ardeleni, Munteni, Toţi suntem români".  

De asemenea, cei prezenţi la marşul AUR au început să cânte „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”. AUR şi-a propus să reunească la Alba Iulia, de Ziua Naţională, 10.000 de membri şi simpatizanţi.

Marșul Unirii FOTO Adevărul
Marșul Unirii FOTO Adevărul

„Marşul Unirii" este un eveniment care are loc de mai mulţi ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, în organizarea Platformei Unioniste „Acţiunea 2012". În ultimii ani, evenimentul a fost „confiscat” de George Simion, AUR și galeriile de fotbal.

Participanții la manifestările ce vor avea loc vineri, 1 decembrie, vor putea mânca la o masa populară cu peste 5.000 de porții. 

Douăzeci de bucătari vor prepara la ceaun peste 1.000 de kilograme de varză și în jur de 450 de kilograme de cârnați. Masa va fi servită de la ora 15:30, după ceremonialul militar, în curtea Palatului Principilor. Punctul central al evenimentelor va fi parada cu peste 1.000 de militari și tehnică de luptă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite