Cel mai vârstnic student din România. Aurel Voicu își ia diploma în Patrimoniu, la aproape 90 ani, pentru muzeul orașului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai în vârstă student din România are 88 de ani și a intrat în anul al II-lea de masterat la Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia. Aurel Voicu, fost primar de Cugir, se numără acum printre cei aproape 6.000 de studenți de la Alba.

Vârstnic la 88 de ani printre studenți FOTO Universitatea „1 Decembrie 1918” - Radio Energy
Vârstnic la 88 de ani printre studenți FOTO Universitatea „1 Decembrie 1918” - Radio Energy

Aurel Voicu, fost primar și viceprimar PDL în orașul Cugir, județul Alba, inginer mecanic de profesie, este în anul al II-lea la masterat la „Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric".

Suntem o universitate care, indiferent de vârstă, îşi apreciază şi îşi preţuieşte la fel orice student. Avem astăzi în sală, cred, cel mai în vârstă student din România, la 88 de ani şi jumătate, domnul Aurel Voicu", a precizat rectorul Univeristății, Daniel Breaz.

Vârstnicul din Cugir s-a dedicat, la pensie, realizării unui muzeu al orașului. Pentru a putea colabora legal, dar și pentru a aprofunda cunoștințele din domeniul istoriei, Aurel Voicu a decis să se înscrie la master, unde studiază timp de patru semestre modul în care se poate valorifica patrimoniul istoric.

Acesta a ajuns student fără examen, în baza diplomei de studii superioare de inginer pe care a obținut-o în urmă cu 54 de ani. A lucrat întreaga sa viață profesională în cadrul uzinei mecanice din Cugir. Acesta este la pensie din 1995, fiind consilier local începând cu anul 1992. A fost ales primar timp de două mandate, în perioada 1996-2004. Ulterior, a fost viceprimar timp de un mandat. Acum el este liderul seniorilor PNL.

Studenți la Universitatea din Alba Iulia SURSA Facebook Universitatea Alba Iulia
Studenți la Universitatea din Alba Iulia SURSA Facebook Universitatea Alba Iulia

Peste o zecime dintre studenţii Universităţii din Alba Iulia sunt străini, provenind din peste 25 de ţări, potrivit rectorului Daniel Breaz.

„Avem studenţi de pe toate continentele, din peste 25 de ţări. Peste 12% din cei aproape 6.000 de studenţi ai universităţii sunt studenţi internaţionali. Este un lucru care ne bucură extraordinar, pentru că devenim o universitate de care se interesează tineri din întreaga lume. Este mare lucru ca în 32 de ani să ajungi la un asemenea nivel", a spus rectorul universităţii de stat din Alba Iulia, înfiinţată în anul 1991.

În anul 2023-2024 sunt trei noi specializări: Resurse Umane, Cinematografie şi Media, Asistenţă medicală generală, plus Arheologie, o specializare care a fost reînfiinţată.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite