Căminul de bătrâni din Ocna Mureş unde s-au depistat 16 cazuri de coronavirus, amendat cu 42.000 de lei de către DSP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitatea medico-socială din Ocna Mureş
Unitatea medico-socială din Ocna Mureş

Unitatea medico-socială de îngrijire a persoanelor vârstnice din Ocna Mureş, unde au fost testate pozitivi cu noul coronavirus un număr de 16 persoane, a fost amendată de DSP Alba cu suma de 42.000 de lei.

La unitatea medico-socială din Ocna Mureş, unde sunt îngrijiţi 80 de vârstnici cu probleme medicale, au fost testate pozitiv un număr de 16 persoane. Este vorba despre 5 cadre medicale şi 11 pacienţi. La acest cămin sunt îngrijiţi 80 de vârstnici.

În paralel cu ancheta epidemiologică a fost derulată, duminică, 10 mai, şi o anchetă a inspectorilor sanitari. Ca urmare a identificării unor nereguli grave în activitatea Centrului, inspectorii DSP Alba au aplicat sancţiuni în valoare de 42.000 de lei.

O sancţiune de 40.000 de lei a fost aplicată pe persoană juridică pentru neremedierea deficienţelor constatate cu ocazia efectuării controlului în domeniul sănătăţii publice şi care pot aduce atingere sănătăţii publice, respectiv a recomandărilor făcute de specialiştii epidemiologi prin notificarea de asistenţă de specialitate din 26 martie 2020, iar o sancţiune în valoare de 2.000 de lei a fost aplicatp directorului unităţii pentru nerespectarea structurii funcţionale aprobate prin autorizaţia sanitară de funcţionare. Unitatea medico-socială funcţionează în subordinea Consiliului local Ocna Mureş.

Totodată, cu ocazia controlului a fost dispusă măsura izolării unităţii pe perioada pandemiei conform metodologiei, mai exact interzicerea accesului oricărei persoane cu excepţia personalului medical al unităţii. "Sperăm ca măsurile legale dispuse să fie respectate, să stingem focarul în cel mai scurt timp, astfel încât atât personalul medical cât şi pacienţii să fie în siguranţă", a spus Alexandru Sinea, director executiv al DSP Alba. 

Echipe ale DSP Alba au acţionat duminică, 10 mai, în vederea limitării şi prevenirii extinerii focarului. În urma identificării a 16 cazuri pozitive COVID-19, dintre care 5 infectări în cazul personalului medical, specialiştii DSP Alba au intervenit prompt în sensul transportării persoanelor depistate pozitiv la unităţi medicale din judeţ, pentru supraveghere şi tratament. De asemenea, în urma anchetelor epidemiologice extinse, vor fi stabiliţi toţi contacţii persoanelor depistate pozitiv, urmând ca aceştia să fie testaţi şi, în funcţie de rezultate, internaţi sau izolaţi. La acest moment, majoritatea celor depistaţi pozitiv prezintă forme uşoare ale bolii, fiind asimptomatici. 

Citiţi şi:

 

FOTO Grota din Piatra Secuiului unde s-au salvat studenţii în timpul măcelului de la Aiud din 1849. Cum poate fi vizitată

 

FOTO Trasee turistice de o zi în cea mai spectaculoasă zonă din Apuseni. Pe „drumul calcarului“ în stare de urgenţă

 

Aventurile penale ale unui şofer care ajunge la închisoare pentru trei infracţiuni comise în acelaşi timp

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite