Cabană de lux din Apuseni, proprietate a omului de afaceri Ioan Lazăr din Alba, distrusă în incendiu. Paguba este de aproape 60.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabana a ars în totalitate. Foto Arhivă
Cabana a ars în totalitate. Foto Arhivă

Pagubă importantă pentru unul dintre cei mai bogaţi oameni din Alba. Omul de afaceri Ioan Lazăr a rămas fără o cabană de lux pe care a construit-o în Munţii Apuseni, pe teritoriul comunei Mogoş.

Construcţia a fost distrusă joi, 14 februarie, într-un incendiu devastator. Pagubele estimate de pompieri se ridică la aproximativ 250.000 de lei (aproape 60.000 de euro). Au intervenit pompieri din Alba Iulia şi Cîmpeni, dar datorită drumului dificil au ajuns cu întârziere şi nu au mai putut salva aproape nimic.

lazar

“Detaşamentul de pompieri Alba Iulia şi Pichetul de pompieri Cîmpeni au intervenit în data de 14.02.2013, la ora 12.33, să în loc. Valea Mlacii, com. Mogoş pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, intervenind pentru stingere aproximativ 2 ore şi 20 minute. În momentul sosirii la locul intervenţiei, din cauza distanţei mari şi a drumului greu practicabil până la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la aproximativ 90% din cabană. În incendiu au ars acoperişul cabanei confecţionat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment şi mansarda din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Pagubele produse se ridică la circa 250.000 lei, iar bunurile salvate la aproximativ 3.500 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o reprezintă un coş de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile din jur”, se afirmă în comunicatul ISU Alba. Cabana avea un paznic, dar acesta nu a putut face nimic pentru a stinge incendiul. Clădirea avea o suprafaţă de 276 de metri pătraţi şi era dotată cu mai multe camere, saună şi o sală cu o capacitate de peste 50 de persoane.

image

Domeniu de vânătoare

Ioan Lazăr (foto drapta sus), lider al PNL Alba şi fost consilier judeţean până în 2012, deţine un veritabil domeniu de vânătoare pe teritoriul comunelor Mogoş şi Întregalde. Suprafaţa care apare în declaraţia de avere depusă la finalul mandatului de consilier judeţean este de 1,35 milioane de metri pătraţi (135 hectare) de teren şi pădure, în Valea Mlacii. Lazăr deţine Vila Elisabeta, un hotel de trei stele la Alba Iulia, două apartamente, tot la Alba Iulia, şi o casă de locuit în Bucureşti. Printre proprietăţile mobile se numără un tractor, două remorci, un Ifron şi două autoturisme de teren Nissan. Este acţionar la trei societăţi comerciale, Infosond SRL, Satex SRL şi Recumed – Alba SRL.

În ultimii ani, omul de afaceri s-a preocupat mai mult de activităţi în domeniul turismului şi agriculturii. Calitatea de proprietar pe o suprafaţă atât de mare de teren i-a adus în 2011 un venit de 202.000 lei din subvenţii APIA. În acelaşi an a primit 215.000 lei subvenţie pentru creşterea animalelor. Lazăr a mai avut un venit de 250.000 de lei din închirierea unor spaţii comerciale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite