Bărbat din Mureş condamnat la Alba Iulia pentru tâlhărie la 18 ani de închisoare. Pedeapsa este concurentă cu o infracţiune de omor deosebit de grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sală judecată

Un bărbat din judeţul Mureş, judecat pentru tâlhărie, a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Pedeapsa este atât de mare pentru că a fost contopită cu o sentinţă anterioară pronunţată la o alta instanţă, într-un dosar în care inculpatul a fost judecat pentru omor deosebit de grav. Gligor Ioan Petru este acuzat în dosarul de la Alba că a tâlhărit un cetăţean german.

Infracţiunea de tâlhărie a avut loc în gara Şibot, în anul 2004. Gligor Ioan Petru i-a sustras prin forţă unui cetăţean german suma de aproximativ 15.000 de euro. Din motive obiective, dosarul a ajuns în instanţă abia în 2012, la Judecătoria Alba Iulia. Instanţa de fond l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa rezultantă de 18 ani de închisoare. Pentru tâlhărie, Gligor Ioan Petru a primit patru ani şi şase luni. Dosarul este în prezent în faza de recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Inculpatul este judecat în stare de arest preventiv.

Judecătoria a constatat că infracţiunea pentru care inculpatul a fost trimis în judecată în prezenta cauză este concurentă cu infracţiunile pentru care acesta a fost condamnat:‎ trei ani şi şase luni închisoare prin sentinţa penală a Judecătoriei Lugoj, definitivă prin decizia penală a Tribunalului Timiş din 2005 şi 18 ani închisoare prin sentinţa penală a Tribunalului Caraş Severin, definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Timişoara, din iunie 2012. În ultimul dosar, bărbatul a fost judecat pentru omor deosebit de grav.

Fapta de omor a avut loc în 2010 în judeţul Caraş-Severin. Inculpatul, împreună cu un alt bărbat (Duşco Buzar) au omorât în bătaie un bătrând, după care au sustras mai multe bunuri din locuinţa acestuia.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite