Percheziţii ale poliţiştilor şi procurorilor la centrele de colectare a fierului vechi din Buzău şi alte cinci judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au descins astăzi la 27 de domicilii şi sedii de firme din şase judeţe
Poliţiştii au descins astăzi la 27 de domicilii şi sedii de firme din şase judeţe

Nu mai puţin de 27 de percheziţii au loc, joi, la locuinţele a 15 persoane şi la firme din Bucureşti, Buzău, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu. Este vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, care a produs un prejudiciu de 10 milioane de lei prin tranzacţii cu fier vechi.


UPDATE: Mascaţii au descins la centrul de colectare Remat din Buzău cât şi la Calvini, la locuinţa liderul romilor din localitate, Gheorghe Ursaru. Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar deţine o firmă prin intermediul căreia colectează fier vechi. Activitatea nu se desfăşoară tocmai legal, de aceea descinderile oamenilor legii sunt menite să facă lumină în acest caz.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIIICOT- Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, fac 27 de percheziţii la locuinţele a 15 învinuiţi, precum şi la 15 sedii ale unor societăţi comerciale din Bucureşti şi din judeţele Buzău, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu.

Percheziţiile vizează destructurarea unui grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul colectării deşeurilor feroase şi neferoase. Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din activitatea de achiziţionare de deşeuri, prin utilizarea a şapte societăţi comerciale de tip “fantomă” şi crearea unor circuite comerciale şi financiare fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor şi a taxelor către stat. În realitate, deşeurile erau livrate unui număr de nouă societăţi comerciale care nu înregistrau în evidenţele contabile nici achiziţia şi nici vânzarea acestor mărfuri.

 nvinuiţii ridicau sumele de bani din conturi şi le achitau furnizorilor contravaloarea deşeurilor, fără întocmirea vreunui înscris contabil, iar astfel sarcina achitării obligaţiilor fiscale aferente activităţilor de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase (16% impozit pe venit şi 3% taxa de mediu, ambele cu reţinere la sursă) era transferată ilegal către aceste societăţi.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite