Bandă de hoţi care a comis cinci jafuri într-o lună, în Alba Iulia, condamnată la peste 13 ani de închisoare

0
0
Hoţii au jefuit magazine, o sal[ de jocuri şi au încercat să spargă sediul Electrica
Hoţii au jefuit magazine, o sal[ de jocuri şi au încercat să spargă sediul Electrica

O bandă de hoţi profesionişti, care a dat cinci spargeri la Alba Iulia într-o lună, a primit prima condamnare în justitie.

Hoţii au intrat în sediul Electrica, din centrul oraşului de unde au încercat să fugă cu o cutie de valori, au spart o agenţie de pariuri şi un magazin de unde au plecat cu bani şi zeci de cartuşe de ţigări, dar şi o firmă de unde au furat bunuri şi bani în valoare de aproape 100.000 de lei. 

Faptele s-au petrecut în perioada 23 iulie – 20 august 2020, şi deşi aceştia purtau cagule, măşti de protecţie, mănuşi şi haine de culoare închisă, poliţiştii au reuşit să îi identifice după ce faptele bărbaţilor au fost surprinse de camere de supraveghere montate în zonele în care aceştia au dat spargerile.

Potrivit alba24.ro, poliţiştii au montat camere de supravehgere în zona în care bărbaţii locuiau şi i-au surprins pe aceştia în timp ce se întorceau acasă de la o spargere. De asemenea, pentru o perioadă de timp telefoanele inculpaţilor au fost interceptate de oamenii legii. Pe 21 mai 2021, magistraţii Judecătoriei Alba Iulia i-au condamnat pe bărbaţi la pedepse cu închisoarea. 

Modul de operare al infractorilor

Prima spargere din dosar a fost dată la o firmă din Alba Iulia în noaptea de 23 spre 24 iulie, de unde au furat, potrivit motivării instanţei, un aspirator profesional, două seturi de cabluri pentru pornire auto, două ciocane pneumatice, un sac cu cupru, şase uşi de acces din lemn de culoare maro, prelungitor trifazic şi cabluri electrice, mai multe scule electrice şi unelte, o imprimantă, un laptop, patru hard-disk-uri, cinci telefoane mobile şi suma de 23.000 lei (destinată plăţii salariilor)”. 

Apoi o parte din bunuri le-au vândut în Sebeş, dar şi în curtea unei locuinţe din zona Talciocului din Alba Iulia. Modul de operare a fost unul simplu: unul dintre hoţi a fost angajat ca zilier al firmei şi a ştiut exact unde se aflau bunurile şi cum să intre în firmă. În noaptea de 25 spre 26 iulie, în jurul orei 04.30, bărbaţii au forţat un geam din incinta casieriei, au intrat în clădire şi dintr-un dulap au furat 252 de lei, dar prada cea mare era cutia de valori. Însă, agentul de pază a auzit zgomote şi a mers în casierie să vadă ce se întâmplă: în acel moment bărbaţii s-au speriat şi au aruncat cutia de valori pe geam, care a căzut pe trotuarul din faţa clădirii. Ulterior, au fost observaţi pe camerele de supraveghere montate pe sediul ADR Centru cum fugeau spre parcul de joacă din zona respectivă, se mai arată în documentul citat.

Câteva nopţi mai târziu, în noaptea de 2 spre 3 august, în jurul orei 2.30, au forţat uşa de acces al unei case de pariuri şi au intrat în incinta firmei. Cu un baros au început să lovească în seif pentru a-l sparge, însă nu au reuşit deoarece a pornit alarma. Unul dintre hoţi care se afla în stradă a fost observat de un cetăţean dintr-un bloc situat în apropierea firmei, care l-a întrebat ce face. Atunci inculpatul a strigat către restul hoţilor că au fost descoperiţi şi trebuie să fugă.

Dintr-un magazin au mai furat 33 de cartuşe de ţigări pe care le-au pus într-un cearşaf şi în jur de 6.000 de lei. Când au dat spargerea asupra magazinului, zona în care aceştia locuiau era deja monitorizată video de anchetatori şi doi dintre inculpaţi au fost observaţi pe camerele video. Ultima lovitură a bărbaţilor a fost dată în noaptea de 20 spre 21 august, când au intrat într-o casă de unde au furat unelte şi scule electrice, precum şi trei televizoare, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum total de aproximativ 50.000 lei.

Pedepsele primite de hoţi

Unul dintre inculpaţi (G. Gheorghe) nu se afla la prima abatere de la lege. Pentru faptele comise, dar şi pentru alte fapte penale pe care le-a comis în ultimii ani, prin contopiere bărbatul a fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare. D. Nicolae Daniel un tânăr de 27 de ani, fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Alba Iulia la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru furt calificat. De asemenea magistraţii au menţinut arestarea la domiciliu a acestuia.

D. Sorin Iulian, un tânăr de 25 de ani, fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Ş. Vlad Ioan un bărbat de 31 de ani a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru tăinuire. O parte importantă a bunurilor care nu au fost vândute au fost restituite proprietarilor. Inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei totale de 69.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia Judecătoriei Alba Iulia a fost contestată de către Parchet şi doi dintre inculpaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Bătălie în justiţie pentru una dintre cele mai profitabile firme private din Transilvania. Care este miza

 

Păţania unui bărbat care s-a trezit cu maşina ridicată după ce locul de parcare a fost marcat pe sub autoturism

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite