Aventură periculoasă pentru un tânăr de 25 de ani, recuperat de salvamontişti de pe o stâncă din Apuseni FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a fost scos de salvamontiţti din avenul unde s-a aventurat. Foto: Salvamont Alba
Tânărul a fost scos de salvamontiţti din avenul unde s-a aventurat. Foto: Salvamont Alba

Un tânăr în vârstă de 15 de ani din Odorheiu Secuiesc, student la Cluj-Napoca, a fost recuperat de salvamontişti din Alba după ce a intrat într-o zonă periculoasă, pe o stâncă din Munţii Apuseni.

”Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Alba a primit, sâmbătă, un apel prin care era solicitată interventia salvatorilor montani pentru a salva o persoană blocată pe o stâncă în zona Vânătările Ponorului, din com. Sälciua. Apelantul vorbea foarte greu limba română. 

La scurt timp după acest apel, un al doilea apel prin 112 semnala faptul că la cca. 30 de metri sub balconul din lemn de la locul de belvedere deasupra de Vânătărilor Ponorului, se vede o persoană blocată în peretele stâncos”, a transmis Salvamont Alba.

Salvamontişii ajunşi la faţa locului au constatat că era vorba despre un tânăr în vârsta de 25 ani, de etnie maghiară, care a coborât neasigurat, fără echipament, în avenul respectiv, unde a rămas blocat, la prima săritoare, fără posibilitate de a se mai întoarce. 

tanar salvare apuseni

Foto: Salvamont Alba

”Salvamontiştii au coborât până la tânărul blocat, l-au asigurat, iar pentru evacuare au folosit tehnici de coardă specifice, până când acesta a ajuns la suprafaţă. Tânărul în cauză nu a suferit leziuni sau vătămări cât timp s-a aflat blocat la intrarea în aven. Este lesne de înţeles că bravada şi curiozitatea, în acest caz, a avut pentru tânărul nostru, efectul invers faţă de ceea ce a vrut să demonstreze”, au completat salvamontiştii.

Tot sâmbătă, salvamontiştii au intervenit pe traseul TA (triunghi albastru) din zona comunei Săsciori, unde o femeie participantă la Festivalul Cetăţilor Dacice a alunecat pe o porţiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă, fără posibilitatea de a se mai deplasa. După acordarea primului ajutor, aceasta a fost coborâtă de pe munte, până în Sasciori, unde avea autoturismul, cu recomandarea de a se prezenta la UPU, pentru investigaţii mai amănunţite. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Povestea lui Lae Dreghici, cascadorul care şi-a trăit viaţa la maxim. Săritura de peste 60 de metri cu Dacia 1310, care i-a impresionat pe americani FOTO VIDEO

Dosarul Roşia Montană. Ministrul Culturii, despre fostul ocupant al funcţiei: „Nu şi-a cuplat creierul la gură”

    

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite