Apeluri pe Facebook pentru boicotarea Jandarmeriei de Ziua Naţională. Mesajul transmis de primarul din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jandarmerie defilare alba

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, îi critică pe cei care au lansat în mediul online apeluri la un boicot al Jandarmeriei în timpul ceremonialului militar ce va avea loc în data de 1 decembrie. Potrivit îndemnurilor de pe Facebook, cei care asistă la paradă ar urma să se întoarcă cu spatele atunci când vor defila efective ale Jandarmeriei.

Românii se mobilizează pe reţelele de socializare pentru a boicota defilarea trupelor Jandarmeriei la parada de Ziua Naţională a României de 1 decembrie. Acesta este răspunsul cetăţenilor pentru violenţele care au avut loc la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Iniţiativa a fost lansată pe pagina de Facebook „România, trezeşte-te”, iar evenimentul se numeşte „Jandarmeria nu merită respect”. Participanţii intenţionează ca la momentul defilării trupelor Jandarmeriei să se întoarcă cu spatele.

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a spus, miercuri, că ”trebuie să fii foarte meschin” şi să ai ”un suflet foarte mic şi negru” pentru a boicota Jandarmeria de Ziua Naţională, în contextul în care pe reţelele de socializare oamenii sunt îndemnaţi să huiduie şi să se întoarcă cu spatele când defilează jandarmii. La Alba Iulia va avea loc smbătă, 1 decembrie, un ceremonial militar grandios la care vor participa şi trupe ale Jandarmeriei. În ttoal, vor defila 2.000 de persoane din ministerele Apărării şi Afacerilor Interne şi circa 200 de elemente de tehnică de luptă.

”Am aflat cu jandarmeria, că vor să se întoarcă cu spatele. Este un lucru al nostru. Nu vreau să fac educaţie. La noi toată lumea este în aceeaşi găleată (…) Eu despre Jandarmeria din Alba Iulia, pe care îi cunosc bine şi cu care colaborăm foarte bine, chiar foarte bine, nu aş putea să fac lucrul acesta. Poate la Bucureşti s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Aţi văzut, ştiţi prea bine cum se modelează imaginile, nu ţin partea nimănui. Aş vrea să văd şi eu să văd toate filmele, nu bucăţele pe care le-am văzut, am văzut mai mult poate decât aţi văzut dumneavoastră, dar aş vrea să difuzeze cineva toate filmele de acolo să se vadă cine în cine a dat. Ce e drept acolo au scăpat caii. Nu ţin partea nimănui. Să foloseşti 1 Decembrie pentru chestiuni de genul ăsta mi se pare că trebuie să fii foarte meschin şi să ai un suflet mic, mic, mic şi negru. Şi să te doară capul că te-ai născut. Trebuie să ai un suflet mic”, a spus Mircea Hava.

Primarul consideră că, dacă la Alba Iulia va boicota cineva jandarmeria, nu va strica sărbătoarea, deoarece nimeni nu îi va băga în seamă. ”Am mai auzit şi de chestiuni de genul ăsta, că vin unii să protesteze de nu ştiu unde. Domnule, chiar aici v-aţi găsit la 1 Decembrie, la 100 de ani, să protestaţi? O să vă bage cineva în seamă? Eu vă garantez că nu vă bagă nimeni în seamă! Decât că o să faceţi un gest mic, negru, amărât, gârbovit, sărbătoarea nu ne-o strică, că vor sta cu spatele la jandarmi (…) e problema lor. Nouă nu ne strică sărbătoarea. Nici măcar nu o să mă uit încolo”, a mai spus Hava.

Citiţi şi:

 

Vinul din pocalul lui Mihai Viteazul. Aroma care l-a cucerit pe marele domnitor cât timp a locuit la Alba Iulia

 

Augustin Lazăr afirmă că nu i-a fost asigurat dreptul la apărare în procedura de revocare. Ce spune procurorul general despre dosarul „10 august”

 

Arhiepiscopia Romano-Catolică nu se lasă. Dosarul prin care cere retrocedarea Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia a ajuns la ÎCCJ

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri