Klaus Iohannis, la Alba Iulia de Ziua Naţională. Ce va face preşedintele la 1 Decembrie, în Capitala Marii Uniri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre reprezentanţii de la cel mai înalt nivel ai Statului Român, singurul care a confirmat participarea la manifestările dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri la Alba Iulia este preşedintele Klaus Iohannis. Acesta va sta circa 2 ore la Alba Iulia.

Klaus Iohannis va ajunge la Aba Iulia în jurul orei 15.00, după ce în prima parte a zilei va participa la parada militară din Bucureşti. Ceremonialul militar de 1 Decembrie de la Alba Iulia se va desfăşura, astfel, de la ora 15.30, nu de la 12.00, aşa cum se întâmpla de obicei. 

Preşedintele României va inaugura la Alba Iulia noul monument al Marii Uniri unde va rosti, foarte probabil, şi un scurt discurs. „La ora 15.00, aşa ştim şi aşa sperăm, va ajunge preşedintele. Vom trece pe Pasajul Ceremonial, un pasaj plin de simbolism, ce face legătura între catedrala unde s-a încoronat primul rege al României şi monumentul celor 100 de ani de România. Ne vom duce la monument, unde nu se va dezveli nimic, pentru că în primul rând nu putem să-l învelim, la cât este de mare. Acolo vom avea un moment, sper ca preşedintele să se adreseze oamenilor, scurt, aşa cum ştie dânsul, după care la 15.30 vom veni în dispozitiv pentru începerea ceremonialului militar”, a declarat, miercuri, primarul Mircea Hava.

După ceremonialul militar, preşedintele Klaus Iohannis va revenila Bucureşti pentru recepţia dedicată zilei de 1 Decembrie. În legătură cu Monumentul Unirii, primarul Mircea Hava spune că aici nu se vor depune coroane, deoarece se doreşte a fi un loc al bucuriei.

„Monumentul Unităţii nu este legat de morţi, de comemorări de chestiuni de genul ăsta. Nouă ne-a intrat în sânge de ani de zile să depunem coroane, şi când s-a născut, şi când a murit, şi când a împlinit 6 ani. Este un lucru foarte lăudabil, însă trebuie să trecem peste obiceiurile astea şi să intrăm în lucrurile normale. La Monumentul Unităţii nu vom depune coroane. Coroanele se depun acolo unde trebuie. Acolo este un loc de bucurie, nu loc de reculegere”, a declarat primarul Mircea Hava.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite