Alianţa USR PLUS Alba şi-a desemnat candidaţii pentru Parlament. Un fost liberal are locul întâi la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Todosiu Beniamin şi Adrian Simion sunt cei doi candidaţi de pe primele locuri la alegerile parlamentare
Todosiu Beniamin şi Adrian Simion sunt cei doi candidaţi de pe primele locuri la alegerile parlamentare

Alianţa USR-PLUS Alba şi-a desemnat, în cadrul unui proces de alegeri interne, candidaţii care vor reprezenta formaţiunea politică la alegerile pentru Parlamentul României.

În cadrul selecţiei interne s-au înscris 7 candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi 3 candidaţi pentru Senat.

”Cei 10 candidaţi au experienţă profesională în domeniile în care activează şi au deopotrivă cariere solide, astfel încât fiecare dintre ei poate reprezenta cu deplin profesionalism cetăţenii din judeţul Alba în Parlamentul României. 

În ultima perioadă aceştia şi-au prezentat colegilor din judeţul Alba programul electoral şi iniţiativele pe care le-au pregătit pentru Parlament. Candidaţii au fost votaţi, duminică, de delegaţii din organizaţiile locale din întreg judeţul, în cadrul alegerilor interne”, transmite Alinţa într-un comunicat de presă.

La Camera Deputaţilor pe prima poziţie în lista Alianţei USR-PLUS Alba se va afla Beniamin Todosiu, preşedintele USR Alba, urmat pe poziţia a doua de Mihail David, coordonatorul PLUS Alba. Pe următoarele locuri se vor afla, conform numărului de voturi obţinute, Claudiu Nemeş, Ioana Păcurar şi Cătălin Coman.  La Senatul României lista va fi deschisă de Adrian Simion, urmat de Cosmina Mariş şi Codruţ Marian. 

„Alianţa USR – PLUS propune o echipă puternică care să reprezinte cetăţenii din judeţul Alba în Parlamentul României. Sunt oameni care au reuşit să demonstreze profesional în domeniile în care activează, respectiv profesori, ingineri, cadre medicale sau tineri antreprenori. Listele pentru Camera Deputaţilor şi Senat au fost stabilite în cadrul unor alegeri interne, corecte şi transparente, prin votul delegaţilor din toate organizaţiile locale. 2020 este anul în care oameni simpli, sătui până peste cap de promisiunile nerespectate ale politicienilor clasici, candidează pentru a schimba Parlamentul României şi clasa politică tradiţională. Ne dorim „O Românie fără hoţie!”, vrem să nu mai avem penali în funcţii publice şi mai ales vrem ca Parlamentul să lucreze pentru cetăţeni, nu împotriva acestora”, spune Beniamin Todosiu, copreşedintele Alianţei USR – PLUS Alba

Alianţa USR – PLUS Alba a câştigat, la alegerile locale din acest an, cea mai importantă primărie din judeţul Alba, respectiv Primăria Municipiului Alba Iulia. Gabriel Pleşa a câştigat funcţia de primar cu aproape 37% din voturi, iar la Consiliul Local echipa USR – PLUS a obţinut 7 mandate de consilier. De altfel, Adrian Simion provine din ”tabăra” lui Gabriel Pleşa, fiind cooptat în USR alături de noul primar, de la PNL.

Alianţa are ”alocat” sigur, în Alba, un mandat de deputat şi se bate cu PSD pentru un post de senator. În situaţia votului politic de la alegerile locale, Alianţa USR PLUS poate să piardă mandatul de senator în favoarea PSD.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite