Alba Iulia City Race: competiţii de semimaraton, cros şi ”kids race” în Cetatea Alba Carolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Alba Iulia găzduieşte sâmbătă, 14 martie 2015, cea de-a doua ediţie a competiţiei „Alba Iulia City Race”. Participă la competiţie aproape 700 de concurenţi. Semimaratonul va avea o lugime de 21 de km şi se va desfăţura pe un traseu ce cuprinde Cetatea şi zona turistică de pe dealul Mamut. Ambasadorul ediţiei din acest an a fost desemnat  Marian Oprea, declarat cel mai bun atlet român în 2013, vicecampion olimpic în proba de triplu salt.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în bani, totalul recompenselor financiare fiin de aproape 20.000 de lei. S-au înscris până joi 390 concurenţi la proba de semimaraton, 180 la cros şi 94 la proba kids race. Sâmbătă la oră startului se anunţa 8-10 grade Celsius şi soare, organizatorii mizând pe vreme bună.

Şedinţa tehnică va avea loc vineri seară, de la ora 20.00, în amfiteatrul Universităţii ”1 Decembrie 1918”.

Startul competiţiei se va da din Piaţa Cetăţii, sâmbătă 14 martie, ora 10.00, simultan pentru alergătorii de la Semimaraton şi Cros.  Startul copiilor va avea loc la ora 14.00, iar la ora 16.00 va avea loc festivitatea de premiere pe scena amplasată în apropierea statuii lui Mihai Viteazu din Piaţă Cetăţii.

În zona de start/sosire, participanţii vor găsi la finalul cursei spaţiul principal de revitalizare, ce va conţine apă, energizante, fructe, dulciuri şi, mulţumită sponsorilor, câte un Ciuc Radler pentru toţi participanţii de peste 21 ani, dar şi un bidon de lapte proaspăt Zuzu. După succesul înregistrat anul trecut, când la startul primei ediţie a competiţiei s-au aliniat aproximativ 600 de participanţi, la ediţia din 2015 sunt aşteptaţi peste 700 de concurenţi, care şi-au exprimat dorinţa de a participa la concurs.

Şi la cea de-a doua ediţie a competiţiei atletice „Alba Iulia City Race” se vor alinia la start cei mai buni atleţi ai momentului din România, o serie de alergători de certă valoare din străinătate dar şi un număr important de alergători amatori. Probele din cadrul competiţiei, care au fost pregătite concurenţilor vor fi aceleaşi ca şi la prima ediţie, astfel încât sunt accesibile oricărui doritor de mişcare în aer liber, una dintre curse fiind special dedicată copiilor:

Semimaraton – pe distanţa de 21 km cu o diferenţă de nivel de 700 m

Traseul se desfăşoară în zone urbane şi extraurbane, limitrofe oraşului Alba Iulia. Traseul va fi semnalizat cu banda de atenţionare şi/sau indicatoare, iar  schimbările de direcţie vor fi semnalizate cu ajutorul Poliţiei Locale Alba Iulia şi al voluntarilor responsabili de traseu.

Timpul limită de parcurgere al traseului este de 4 ore.

Cros – pe distanţa de 10 km cu o diferenţă de nivel de 300 m

Traseul este varianta mai scurtă a evenimentului Alba Iulia City Race şi este recomandată alergătorilor mai puţin experimentaţi care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor.

Timpul limita de parcurgere al traseului este de 2 ore.

Kids Race – destinată copiilor pe distanţa de 2,6 km (în interiorul şanţurilor cetăţii).

Pe trasee se vor găsi puncte de susţinere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile şi vor trebui să fie parcurse în ordinea crescatoare a numărului lor.

PROGRAMUL:

– între 7:00 – 9:00 are loc validarea concurenţilor

– la ora 10:00 se va da startul competiţiei, comun pentru cursele de Semimaraton şi Cros

– la ora 10:30 estimăm sosirea primilor participanţi de la proba de cros urmată de ”flower ceremony” pentru alergătorii de pe podium

– la 11:15 estimăm sosirea primilor participanţi de la proba de semimaraton urmată de ”flower ceremony” pentru alergătorii de pe podium

– la ora 14:00 se va da startul la Kids Race, cursa copiilor

– între 10:30 şi 15:00, în zona de start/sosire are loc revitalizarea concurenţilor (apă, fructe, dulciuri, caşcaval, băuturi energizante)

– în jurul orei 16:30 va avea loc festivitatea de premiere în zona statuii lui Mihai Viteazul

Atmosfera înainte, în timpul şi după cursă va fi întreţinută de DJ Trail/City Race – Cătălin Sănatescu care va oferi ultimele informaţii legate de competiţie şi va povesti, de asemenea, despre oraşul Alba Iulia şi judeţul Alba.

Străzi blocate:

- b-dul Transilvaniei (pe sensul de urcare) între intersecţia cu b-dul Revoluţiei şi intersecţia din faţa Catedralei Unităţii Naţiunilor;

- străzile Mircea Eliade, Ana Aslan şi Francesca;

Acces restricţionat:

- str. Crişan, de la intersecţia cu strada fostei clădiri a „Proiectărilor” până în parcarea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor;

- b-dul 1 Decembrie între intersecţiile cu str. Vasile Goldiş şi Cloşca;

- b-dul Revoluţiei între intersecţia cu str. Cloşca şi intersecţia cu b-dul Tansilvaniei;

- str. Fântânele de la intersecţia cu b-dul Transilvaniei (sensul de urcare);

- str. Aurel Iederii (înspre b-dul Transilvaniei);

- str. Aurel Vlad (înspre b-dul Transilvaniei);

Acces permis:

- str. Fântânele – b-dul Transilvaniei (sensul de coborâre) – b-dul Revoluţiei (înspre Lidl);

- str. Gladiolelor – b-dul Transilvaniei (sensul de coborâre) – b-dul Revoluţiei (înspre Lidl);

Eliberarea parcărilor:

- vor fi eliberate parcările din capetele b-dului Transilvania, începând de vineri după-masa până sâmbătă la ora 14.00;

- va fi eliberată parcarea de pe b-dul Transilvaniei (sensul de urcare) între intersecţia cu b-dul Revoluţiei şi str. Fântânele, începând de vineri după-masa până sâmbătă la ora 14.00.

FOTO Micul Canion al României - hăurile de la Râpa Roşie: turnuri şi piramide unice în ţară, formate din roci roşii vechi de 60 de milioane de ani

FOTO Satul Rimetea din Alba, propus pentru a fi inclus pe lista UNESCO, un muzeu în aer liber în Munţii Trascău

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite