Accident mortal pe Piatra Secuiului din Munții Trascău. Victima este o femeie de 43 de ani din Timiș

0
Publicat:

O femeie în vârstă de 43 de ani, din judeţul Timiş, a murit în urma unui accident produs sâmbătă în timpul unei drumeţii pe Piatra Secuiului, la Rimetea, județul Alba.

Femeia ar fi fost lovită de p stâncă pe Piatra Secuiului FOTO captură Google Maps
Femeia ar fi fost lovită de p stâncă pe Piatra Secuiului FOTO captură Google Maps

Condițiile în care s-a produs accidentul încă nu sunt clare, poliţiştii susţinând că ar fi fost lovită de o stâncă, spre deosebire de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, care anunţase că victima ar fi alunecat de pe stânci.

„Din primele cercetări, ar fi vorba despre o femeie de 43 de ani, din judeţul Timiş, care, în timp ce se deplasa pe un versant, ar fi fost lovită de o stâncă. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decesul. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Iniţial, ISU Alba a informat că o turistă a decedat în timpul unei drumeţii pe Piatra Secuiului, după ce ar fi alunecat de pe stânci.Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crişan, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Aiud a intervenit sâmbătă, în cooperare cu Salvamont Alba, pentru acordarea primului ajutor medical calificat unei turiste, care, aflate în zona Piatra Secuiului, ar fi alunecat de pe stânci.

Piatra Secuiului FOTO Adevărul
Piatra Secuiului FOTO Adevărul

Echipajele au găsit persoana respectivă în stop cardio-respirator, începând imediat manevrele de resuscitare. Cu toate că a fost trimis în sprijin şi un echipaj SMURD TIM cu medic, turista nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia, a precizat reprezentantul ISU Alba.

Numeroşi amatori de drumeţii aleg comuna Rimetea pentru traseele variate din zonă. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat. În ultimii ani au fost mai multe cazuri de turişti care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi după ce au alunecat de pe stânci.   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite