Accident mortal la fabrica Kronospan Sebeş. Şeful unei secţii a decedat strivit în timp ce verifica un utilaj defect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 48 de ani, din Sebeş, a murit, luni, 22 august 2016, în secţia de tocare PAL de la Kronospan, în timp ce verifica un utilaj care prezenta defecţiuni.

Potrivit şeful Serviciului Control Securitate şi Sănătate în Muncă de la ITM Alba, Vasile Suciu, accidentul a fost semnalat luni dimineaţa. Bărbatul de 48 de ani, din Sebeş, şeful secţiei de tocare materiale PAL, intervenea pentru remedierea unei defecţiuni la un utilaj.

Din primele date, utilajul era oprit în momentul în care bărbatul, alături de alţi doi colegi, încercau să identifice problema de funcţionare. Din motive deocamdată necunoscute, utilajul a pornit, iar bărbatul a fost strivit între partea fixă şi cea mobilă a respectivului utilaj. Leziunile suferite, deosebit de grave, au dus la decesul acestuia. ITM a demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul şi măsurile necesare.

Bărbatul era angajat al companiei încă din anul 1999, fiind şeful secţiei de tocare materiale PAL. Potrivit IPJ Alba, bărbatul din Sebeş, şi-a pierdut viaţa în timp ce verifica un utilaj al cărui lanţ transportor s-a defectat. În acest caz s-a întocmit un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă.

Citiţi şi:

IPJ Alba, sancţionat pentru discriminare pe motiv că nu a amplasat plăcuţă bilingvă pe sediul unui post de poliţie

O cască a salvat milioane de vieţi în Primul Război Mondial

Cum să-ţi petreci weekendul departe de agitaţia oraşului: turism în şaua calului la poalele Munţilor Trascău

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite