A tâlhărit în plină stradă o femeie de 80 de ani. De ce a primit clemenţă în justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din Sebeş, judeţul Alba, a scăpat cu o condamnare la închisoare cu suspendare după ce a tâlhărit o femeie în vârstă de 80 de ani.

Incidentul a avut loc în 27 august 2020, iar prima hotărâre în dosarul penal a fost pronunţată recent la Judecătoria Alba Iulia. Bărbatul (N. V.) a primit pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani.

În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că bărbatul i-a smuls din victimei geanta de culoare neagră, în timp ce femeia stătea pe marginea geamului unei farmacii, după care a fugit de la faţa locului. În geantă se aflau un portmoneu conţinând suma de 150 lei, două carduri bancare şi cardul de sănătate.

Fiind verificate camerele de supraveghere pe traseul pe care l-a urmat inculpatul, au fost identificate imagini video utile în care se observă autorul infracţiunii alergând cu geanta persoanei vătămate, în acest fel stabilindu-se identitatea acestuia. Victima l-a identificat pe autor şi în cadrul procedurii de recunoaştere din planşa foto.

Bărbatul a recunoscut că a sustras geanta persoanei vătămate, însă a menţionat că nu i-a smuls-o din mână. Ulterior, a revenit asupra declaraţiei şi a recunoscut fapta aşa cum este descrisă în rechizitoriul Parchetului.

”Instanţa va avea în vedere că inculpatul a recunoscut comiterea faptei, a avut o atitudine sinceră în cursul urmăririi penale şi în cursul judecăţii, ceea ce o va determina să se orienteze spre minimul pedepsei, fără ca acest minim, astfel cum a fost redus, să fie atins. Potrivit fişei de cazier judiciar, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale pe teritoriul României, fiind condamnat pentru infracţiuni la regimul rutier comise pe teritoriul Franţei”, se precizează în hotărârea instanţei.

Acesta va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Decizia Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Vă mai recomandăm:

 

Oraşul din Ardeal construit pe un masiv de sare, afectat de patru catastrofe în mai puţin de un secol FOTO

 

Mega-ancheta DNA de la IPJ Alba. Sediile unor structuri, sigilate. Percheziţii la şefii din sistem

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite