Preţurile din construcţii explodează. Licitaţia pentru modernizarea policlinicii din Alba Iulia, majorată cu 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea viitorului ambulatoriu integrat din Alba Iulia. Foto Adevărul
Clădirea viitorului ambulatoriu integrat din Alba Iulia. Foto Adevărul

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia continuă demersurile pentru finalizarea procesului de relocare a ambulatoriului integrat în locul fostei policlinici.

Instituţia a reluat licitaţia privind execuţia lucrărilor de extindere, modernizare şi dotare a parterului corpurilor C şi D. Valoarea estimată este de circa 5,4 milioane de lei, cu peste un milion de lei mai mult faţă de licitaţia anterioară, lansată în luna februarie şi care a fost anulată. Creşterea sumei se datorează evoluţiei preţurilor pe piaţia materialelor de construcţie.

Potrivit caietului de sarcini, se urmăreşte extinderea, modernizarea şi dotarea parterului corpurilor C şi D ale SJU Alba Iulia (fosta Policlinică) şi relocarea Ambulatoriului integrat al spitalului, aflat în prezent pe strada Muşeţelului nr. 2, la circa 0,8 – 1 km faţă de clădirea Spitalului.

Proiectul prevede reamenajarea spaţiilor de la parterul corpurilor C + D din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, ocupat în prezent de secţia de Neurologie, Birouri şi Sala de şedinţe, prin demolarea unor pereţi interiori de compartimentare şi realizarea unor pereţi noi de compartimentare din gips-carton pe structură metalică. 

Se vor realiza două extinderi, în cele două curţi interioare şi se vor amenaja două accese din exterior. Pentru gestionarea eficientă a pacienţilor se va instala în holul principal un sistem automat cu afişare electronică pentru emitere bonuri de ordine, având legătură directă cu fiecare cabinet de specialitate.

Spaţiile create prin recompartimentare vor fi dotate cu instalaţii sanitare specifice în funcţie de destinaţia acestor spaţii. Se propune, de asemenea, instalarea unui sistem pneumatic de transport probe. În spaţiile ambulatoriului s-a proiectat un sistem de încălzire cu corpuri statice de încălzire (radiatoare de tip igienic din tablă oţel), cu distribuţie inferioară. Răcirea aerului interior se va realiza cu ajutorul a 12 sisteme multisplit de tratare a aerului, de tip compact cu 2, 3 sau 4 unităţi interioare şi o unitate exterioară.

Vă mai recomandăm:

 

Oraşul din Ardeal construit pe un masiv de sare, afectat de patru catastrofe în mai puţin de un secol FOTO

 

Mega-ancheta DNA de la IPJ Alba. Sediile unor structuri, sigilate. Percheziţii la şefii din sistem

  

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite