A luat mii de lei pentru a închiria o cabană de Crăciun, fără să asigure serviciile promise. Bărbatul a fost reținut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Câmpeni, județul Alba, a fost reținut de polițiști, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu închirierea unei cabane.

Bărbatul a încasat banii pentru închiriere după ce a postat un anunț fals FOTO Shutterstock
Bărbatul a încasat banii pentru închiriere după ce a postat un anunț fals FOTO Shutterstock

Bărbatul a publicat un anunț mincinos privind închirierea unei cabane și ar fi încasat bani de la persoane care ar fi dorit să petreacă Crăciunul în Apuseni.

„Luni, 30 ianuarie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, au efectuat două percheziții, una la domiciliul unui bărbat de 31 de ani, din Câmpeni, bănuit de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată și una la sediul unei societăți comerciale administrată de acesta”, a transmis IPJ Alba.

Polițiștii susțin că, în luna decembrie a anului 2022, bărbatul ar fi postat, pe un site de internet, un anunț mincinos prin care oferea, spre închiriere, pe perioada Crăciunului, o cabană situată în localitatea Beliș, județul Cluj. Bărbatul ar fi încasat, în baza unei facturi false, suma de 4.000 de lei, de la două persoane din municipiul București, cu titlu de avans, fără ca ulterior să pună la dispoziția acestora serviciile promise.

„Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente și dispozitive electronice. Față de bărbat a fost luată măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de azi, 31 ianuarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale”, au mai precizat oamenii legii.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. El riscă până la 3 ani de închisoare. Dacă se împacă acum cu victimele sale, plătește prejudiciul, poate să scape de infracțiunea de înșelăciune.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri