Viorel Cataramă, care a anunţat că vrea să se infecteze cu COVID-19, este vicepreşedinte al Crucii Roşii Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Cataramă în vizită la Bărbuleşti unde a mers să se infecteze cu COVID-19
Viorel Cataramă în vizită la Bărbuleşti unde a mers să se infecteze cu COVID-19

Viorel Cataramă, care a anunţat public că vrea să se infecteze "voluntar" cu coronavirus, este vicepreşedintele filialei din România a Crucii Roşii, ONG-ul care, potrivit informaţiilor care au circulat în această perioadă în spaţiul public, a adunat cele mai multe fonduri din donaţii şi sponsorizări, de la debutul crizei coronavirusului.

Din conducerea Crucii Roşii Române mai fac parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române (preşedinte) şi Raed Arafat (care este, alături de Viorel Cataramă, unul dintre cei 6 vicepreşedinţi), arată hotnews.ro.

Cataramă vrea să se infecteze, Crucea Roşie spune că declaraţiile lui nu reprezintă poziţia oficială a organizaţiei

Viorel Cataramă nu este doar om de afaceri şi politician, ci şi vicepreşedinte al Crucii Roşii Române, unul dintre cele mai de succes ONG-uri din ţara noastră, care s-a implicat activ în gestionarea crizei coronavirusului, inclusiv prin sprijinirea spitalelor cu echipamente şi aparatură, şi a primit, la rândul său, donaţii în bani pe măsură.

Viorel Cataramă a anunţat public săptămâna aceasta că vrea să se infecteze "voluntar" cu coronavirus, motivând că vrea să demonstreze că "imunizarea de grup ar fi o soluţie mai bună pentru România, iar politica statului acasă a fost o măsură greşită".

De cealaltă parte, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a transmis vineri, la solicitarea HotNews.ro, că declaraţiile lui Viorel Cataramă pe această temă "nu reprezintă poziţia oficială a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România".

Ce îi transmite primarul din Urziceni lui Viorel Cataramă după vizita la Bărbuleşti unde a mers să se infecteze cu COVID-19

Primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, unul dintre oamenii care a tras un semnal de alarmă despre situaţia explozivă de la Bărbuleşti privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus, îi transmite lui Viorel Cataramă multă sănătate. Acesta atrage atenţia că în continuare la Bărbuleşti nimeni nu respectă nicio regulă.

Edilul din Bărăgan spune că nu poate să cometeze în niciun fel gestul lui Viorel Cataramă care joi, 7 mai, a mers în comuna Bărbuleşti, din judeţul Ialomiţa, ca să se infecteze voluntar cu COVID-19, pentru a demonstra că nu păţeşte nimic.

"Îi doresc multă sănătate, ce pot să spun? A fost alegerea dânsului. Alta e problema şi văd că nimeni nu ia în seamă această situaţie. La Bărbuleşti sunt străzi întregi, şi îmi asum ce spun, unde stau întinşi ca şerpii, zac toţi. Alaltăieri se înregistrau 71 de cazuri şi gândiţi-vă că fiecare dintre ei are câte 10-15 contacţi. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar putea să urmeze. Dacă nu ia nicio măsură, o să ne trezim într-o situaţie gravă, Suceava e mic copil. Nouă ne este temă pentru Urziceni. La noi se lucrează şi s-a lucrat continuu, avem o populaţie de aproximativ 16.000 de locuitori. De la Bărbuleşti se circulă fără restricţii. Dacă cineva doreşte să ne distrugă, asta e! Vom avea de suferit şi noi la Urziceni, dar şi toate comunele învecinate. Nimeni din Bărbuleşti nu respectă nicio regulă, sunt ca hunii!", a declarat pentru Adevărul, primarul din Urziceni, Constantin Sava.

Dosar penal 

Omul de afaceri Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, s-a ales cu dosar penal după ce s-a dus să se infecteze voluntar cu noul coronavirus în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, până acum, peste 70 de persoane au fost infectate.

Parchetul Judecătoriei Urziceni a anunţat vineri deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce politicianul şi om de afaceri Viorel Cataramă a mers în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţisat cu un bărbat infectat cu noul coronavirus.

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 C.p.

În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomiţa s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav de COVID – 19.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite