Ce îi transmite primarul din Urziceni lui Viorel Cataramă după vizita la Bărbuleşti unde a mers să se infecteze cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele de ordine au împânzit judeţul Ialomiţa, dar la Bărbuleşti nu se respectă nicio regulă FOTO IPJ Ialomiţa
Forţele de ordine au împânzit judeţul Ialomiţa, dar la Bărbuleşti nu se respectă nicio regulă FOTO IPJ Ialomiţa

Primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, unul dintre oamenii care a tras un semnal de alarmă despre situaţia explozivă de la Bărbuleşti privind îmbolnăvirile cu noul coronavirus, îi transmite lui Viorel Cataramă multă sănătate. Acesta atrage atenţia că în continuare la Bărbuleşti nimeni nu respectă nicio regulă.

Edilul din Bărăgan spune că nu poate să cometeze în niciun fel gestul lui Viorel Cataramă care joi, 7 mai, a mers în comuna Bărbuleşti, din judeţul Ialomiţa, ca să se infecteze voluntar cu COVID-19, pentru a demonstra că nu păţeşte nimic.

"Îi doresc multă sănătate, ce pot să spun? A fost alegerea dânsului. Alta e problema şi văd că nimeni nu ia în seamă această situaţie. La Bărbuleşti sunt străzi întregi, şi îmi asum ce spun, unde stau întinşi ca şerpii, zac toţi. Alaltăieri se înregistrau 71 de cazuri şi gândiţi-vă că fiecare dintre ei are câte 10-15 contacţi. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar putea să urmeze. Dacă nu ia nicio măsură, o să ne trezim într-o situaţie gravă, Suceava e mic copil. Nouă ne este temă pentru Urziceni. La noi se lucrează şi s-a lucrat continuu, avem o populaţie de aproximativ 16.000 de locuitori. De la Bărbuleşti se circulă fără restricţii. Dacă cineva doreşte să ne distrugă, asta e! Vom avea de suferit şi noi la Urziceni, dar şi toate comunele învecinate. Nimeni din Bărbuleşti nu respectă nicio regulă, sunt ca hunii!", a declarat pentru Adevărul, primarul din Urziceni, Constantin Sava.

În urmă cu două săptămâni, edilul a cerut carantinarea comunei Bărbuleşti. Acesta a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) restricţionarea accesului locuitorilor din Bărbuleşti în municipiul Urziceni, doarece aceştia din urmă „nu respectă măsurile luate împotriva COVID-19”, se arată într-un mesaj al Primăriei Urziceni, postat pe pagina de socializare a instituţiei.

„Deoarece vecinii noştri nu respectă măsurile luate împotriva COVID-19, primarul municipiului nostru, Constantin Sava, a făcut mai multe adrese către Ministerul Administraţiei şi Internelor şi către prefectură pentru a restricţiona accesul locuitorilor din Bărbuleşti în municipiu. Reamintim că această localitate are foarte multe cazuri confirmate care indică prezenţa noului coronavirus”, se arată în mesajul postat  pe 25 aprilie.

„Măsurile luate sunt justificate de faptul că municipiul Urziceni este un nod de comunicaţie rutieră şi feroviară importantă şi este frecvent tranzitat de persoane din comuna Bărbuleşti în număr foarte mare, care sunt reîntoarse din zonele afectate de COVID-19 şi nu au respectat niciun fel de reguli de convieţuire civilizată”, arată Constantin Sava.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa au respins solicitarea primarului Constaint Sava. Conform anchetelor epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, la Bărbuleşti nu se impune măsura carantinării, aşa cum s-a întâmplat la Ţăndărei. Totuşi, autorităţile sanitare au dispus unele restricţii de circulaţie pentru cetăţeni. Astfel, localnicii din Bărbuleşti au voie circule în afara comunei doar câte două persoane într-o maşină, dacă nu sunt din aceeaşi familie. De asemenea, forţele de ordine trebuie să verifice temeinic plecarea din localitate pentru motivul declarat.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite