VIDEO Protest la Galați, cu peste 200 vârstnici: „Este trist și dramatic să fii pensionar în România!”

0
Publicat:

Peste 200 de pensionari din Galați au ieșit în stradă, marți, 10 octombrie, pentru a cere majorarea pensiilor și demisia guvernanților. „Jos Guvernul!”, „Hoții, hoții”, au scandat protestatarii.

Protest al pensionarilor gălățeni FOTO: Cornelia Mazilu
Protest al pensionarilor gălățeni FOTO: Cornelia Mazilu

Protestul pensionarilor a avut loc în fața Palatului Prefecturii Galați. Reprezentanții a două organizații au ieșit în stradă pentru a cere majorarea pensiilor, dar și ajutorul statului pentru cheltuielile legate cu facturile la energie și gaze naturale.

Protestatarii au scandat mesaje împotriva guvernanților și au au cerut demisiile ministrului Energiei, Virgil Popescu, ministrului Muncii, Marius Budăi și președintelui României, Klaus Iohannis.

„Jos Guvernul!”, „Jos Iohannis, jos Iohannis!” sau ”Hoții, hoții”, au fost doar câteva dintre mesajele scandate de participanții la protest.

Este trist și dramatic să fii pensionar în România

Oamenii sunt revoltaţi că după zeci de ani de muncă grea în combinatul siderurgic, au pensii care abia le ajung să-şi ducă traiul de zi cu zi. 

„Am ajuns în pragul sărăciei. După o viață e muncă grea, în combinatul siderurgic, am o pensie de mizerie. Abia îmi ajunge pentru mâncare și medicamente. Cu ce să plătesc facturile? Noi, pensionarii suntem pierduţi, nimeni nu se gândeşte la noi”, s-a plâns o pensionară.

„Prețurile la alimente și medicamente au explodat. Vine iarna și cel mai probabil vom fi nevoiți să stăm în frig, înfofoliți în case. Nu ne permitem să plătim facturile. Ăsta este, din păcate, respectul pe care ni-l poartă guvernanții. Este trist și dramatic să fii pensionar în România”, spune un bărbat, prezent la protestul pensionarilor. 

Pensionarii, în stradă FOTO: Cornelia Mazilu
Pensionarii, în stradă FOTO: Cornelia Mazilu

Principalele dolențe ale pensionarilor sunt majorarea pensiilor, care trebuie să se facă în regim de urgență, chiar de la 1 noiembrie - și nu de la 1 ianuarie, așa cum a promis Guvernul Ciucă.

De asemenea, pensionarii gălățeni vor ca specialiștii să facă modificări în ceea ce privește indicele de corecție aplicabil la ieșirea la pensie, care ar crea discrepanțe între beneficiari.

În timpul protestelor au fost mici incidente între protestatarii care aparțin de organizații diferite de pensionari. A fost nevoie de intervenția jandarmilor, care au reușit să-i calmeze pe vârstnici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite