VIDEO PROMO „La masa Adevărului” - Alexandru Tomescu, violonist: „În Coreea de Nord, un măr poate lumina viaţa unui om”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a studiat în străinătate, a ales să se întoarcă în România. Deşi ar putea câştiga sume mari de bani dincolo de graniţele ţării, violonistul Alexandru Tomescu stă în România şi munceşte aici. O face cu pasiune, iar sălile unde concertează sunt arhipline.

image

 În cadrul dialogului „La masa Adevărului" din această săptămână, Alexandru Tomescu povesteşte experienţele pe care le-a trăit în Coreea de Nord, o ţară a cărei imagine dă fiori şi trezeşte amintiri celor care au trăit în România anilor '80. „Un moment care m-a marcat profund a fost acela în care delegaţia României, trimisă de Ministerul Culturii, după o recepţie fastuoasă, cu zeci de feluri de mâncare, a fost abordată de interpretul nostru, care era şi securistul grupului.

El ne-a sugerat să luăm un măr de pe masă şi să-l dăm şoferului autocarului cu care am venit. Am luat un măr şi i l-am dat acelui coreean. A spus nişte cuvinte pe care n-am să le uit niciodată: «Mulţumesc foarte mult. Îl voi păstra pentru copiii mei». Sunt locuri în lumea aceasta în care un măr poate să lumineze o săptămână întreagă", îşi aminteşte cunoscutul violinist.

Forma video a dialogului cu Alexandru Tomescu o veţi putea accesa pe www.adevarultv.net şi pe www.adevarul.ro, începând de miercuri seară, iar varianta tipărită o veţi găsi în ziarul de joi, 2 februarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite