UPDATE Pintea a anunţat că medicii de pe ATI de la Spitalul Universitar refuză să intre în sala de operaţii. Medic: Activitatea se desfăşoară normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat ieri că medicii secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din Bucureşti refuză să intre în sala de operaţii din cauza neregulilor în ceea ce priveşte regulamentul de sporuri.

UPDATE „ Medicii sunt îngrijoraţi de situaţia sporurilor însă acest lucru nu a afectat activitatea Spitalului Universitar, iar aici mă refer inclusiv la secţia ATI. Cred că a fost o declaraţie interpretată greşit în spaţiul public“, a declarat pentru „Adevărul“ Florin Chirculescu, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

„Am primit nişte informaţii referitoare la medicii de pe secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Universitar Bucureşti, care au declarat că nu vor mai intra în sălile de operaţii datorită regulamentului aplicării sporurilor.

Mă voi duce mâine să am o discuţie cu dânşii. Eu cred că au fost greşit informaţi, nu au făcut nişte calcule corecte, exacte. Sunt convinsă că discutând cu dânşii vom reuşi să clarificăm problemele pentru că asta ştiu să fac, să le explic cum am făcut anexa 10 ( din regulamentul sporurilor - n.r.) pentru că este mărul discordiei", a spus ministrul Pintea, ieri, la o emisune a B1 TV, scrie Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a declarat, joi, la o nouă întâlnire cu federaţia "Solidaritatea Sanitară”, care ameninţă cu greva generală, că „mărul discordiei“ este regulamentul sporurilor, ea spunând că nu poate fi negociată legislaţia, ci doar aplicarea ei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite