UPDATE Cum va fi vremea în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică avertizări de cod galben de vijelii valabile pentru judeţele Botoşani şi Iaşi. Cu toate acestea, luni vremea se va încălzi în aproape toată ţara, iar de marţi se va simţi o nouă scădere a temperaturilor.

UPDATE Judeţele Botoşani şi Iaşi au ieşit de sub incidenţa codului galben de vijelii.

UPDATE 
Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben de vijelii pentru judeţele Botoşani şi Iaşi

Până la ora 18.30 se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră, izolat peste 70 de kilometri pe oră.

UPDATE Avertizarea de cod galben pentru judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi a expirat.

UPDATE  Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben de ploi pentru judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi

Până la ora 15.30 se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră, izolat peste 75 de kilometri pe oră.


Judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava şi Iaşi s-au aflat, până la ora 12.30, sub avertizare de cod galben de ploi şi s-au semnalat intensificări locale ale vântului, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră şi izolat 75 de kilometri pe oră. 

Cum va fi vremea în următoarele două zile

Luni, vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice şi centrale, unde spre seară va ploua izolat. Vântul va sufla slab şi moderat. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20-21 de grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 28 de grade în Lunca Dunării. 

Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi şi în Bucureşti. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, cel mult moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 26 de grade. 

Marţi, înnorările se vor accentua treptat şi va ploua pe arii extinse în vestul şi nord-vestul ţării, iar spre seară şi în regiunile centrale şi de nord-est. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, torenţiale în intervale scurte, şi vor fi însoţite de descărcări electrice. 

Cantităţile de apă izolat pot fi mai însemnate în vestul şi nord-vestul ţării. În rest, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala rar, către seară. Local vântul va fi mai intens, temporar, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 grade la Baia Mare şi 30 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite