UPDATE Bilanţul total al cazurilor de coronavirus a ajuns miercuri la 260

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns miercuri 260 după ce în ultimele ore au fost confirmate alte 14 de cazuri noi, iar miercuri dimineaţa fuseseră identificate alte 29 de cazuri. Potrivit autorităţilor este vorba de persoane aflate în carantină sau izolare.

UPDATE 18.00 Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns miercuri seară la 260 după ce în ultimele ore au fost confirmate alte 14 de cazuri noi. Reamintim că miercuri dimineaţă fuseseră confirmate 29 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus. „De la ultima informare, au fost confirmate  14  cazuri noi, după cum urmează: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj”, au anunţat autorităţile.

UPDATE 16.00 Autorităţile au transmis că pacientul fugit nu este infectat cu coronavirus. „Testele prelevate bărbatului înainte de a părăsi spitalul au fost finalizate, rezultatul fiind negativ. Acest lucru înseamnă că bărbatul nu este purtător al virusului. Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti continuă activităţile pentru identificare bărbatului”, a transmis Grupul pentru Counicare Strategică.

UPDATE 11:43 Un pacient internat la Spitalul „Matei Balş” din Capitală a fugit înainte să fie testat pentru infecţia cu noul coronavirus. Poliţia Capitalei a fost sesizată şi se fac verificări pentru identificarea bărbatului.

„Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus”, se mai arată în informarea trimisă de autorităţi.

 246 de cazuri, 19 vindecări

„Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire”, au transmis autorităţile miercuri la ora 10.00.

„29 de cazuri noi din care 12 Bucureşti, 7 Iaşi, 3 Ilfov, 2 Hunedoara, câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava. Vârstă celor infectaţi între 1 şi 72 ani. Sunt atât contacti ai cazurilor pozitive existente, cât şi persoane care au călătorit în zone afectate că de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie”, a transmis GCS.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

În ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diverse unităţi spitaliceşti, precum şi la centrele de carantină existente în mai multe judeţe din ţară.

Potrivit autorităţilor pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

De asemenea, în sprijinul activităţilor de combatere a efectelor, la nivel naţional, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spaţiilor de carantină.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Imagine indisponibilă


Click pe imagine pentru a o vizualiza la rezoluţie maximă
 

3.000 de cetăţeni români au intrat în ţară

În urma demersurilor efectuate de autorităţile române, în cursul acestei nopţi şi în această dimineaţă, Poliţia de Frontieră a efectuat formalităţile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetăţeni români şi străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în ţară, iar ulterior  persoanele au fost preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi  efectuarea controlului epidemiologic. 

După încheierea formalităţilor şi stabilirea  măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmerie pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantină sau  pentru  autoizolare.

Pentru această activitate, Poliţia de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalităţile să se desfăşoare cu rapiditate. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite