Un nou ajutor soseşte din Ungaria: 40 de ventilatoare, 1.650 de măşti pentru ventilaţie şi 3.000 de cutii cu Favipiravir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Vicepremierul interimar Kelemen Hunor a anunţat, joi, că un nou ajutor din Ungaria va sosi în România, constând în ventilatoare, măşti pentru ventilaţie neinvazivă şi 3.000 de cutii cu Favipiravir.

„În ultima perioadă, s-a dovedit, de nenumărate ori, că avem pe cine conta în situaţii dificile! O serie de ajutoare sosesc în aceste luni, în România: astăzi vine un nou transport din Ungaria cu ajutoare pentru 20 de spitale din ţară: 40 de ventilatoare, 1.650 de măşti pentru ventilaţie neinvazivă şi 3.000 de cutii cu medicamente Favipiravir”, anunţă, joi, pe pagina de Facebook, vicepremierul interimar Kelemen Hunor.  

Potrivit acestuia, „sarcina noastră cea mai importantă rămâne să salvăm vieţi omeneşti şi să reducem presiunea asupra sistemului de sănătate, iar Guvernul Ungariei ne este partener în acest demers”.  

„Mulţumesc ministrului ungar al afacerilor externe, Szijjártó Péter pentru promptitudine”, a mai transmis vicepremierul. 

Acesta apreciază, însă, că „toţi avem o responsabilitate în această perioadă dificilă: vaccinarea”.  

„Fiecare dintre noi poate face ceva pentru a nu ajunge în spital şi pentru a nu împovăra sistemul de sănătate atât de mult încât acesta să nu poată îngriji pacienţii mult mai vulnerabili, în stare mult mai gravă”, a mai transmis vicepremierul.  

România a primit în ultima perioadă ajutor din partea mai multor state în combaterea pandemiei de coronavirus, după activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.  

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite