Tudorel Toader, după ce Cristi Danileţ a spus că i-a fost un model în viaţă: Sunt surprins că a fost exclus atât de târziu din magistratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tudorel toader

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader spune că l-a avut student pe judecătorul Cristi Danileţ, exclus din magistratură, dar îl critică, spunând că „părea că este un om normal, dar a devenit un comediant în Justiţie” deoarece nu ar avea profilul şi structura unui magistrat adevărat. Danileţ a declarat luni că Tudorel Toader a fost unul dintre modelele sale în viaţă, insuflându-i pasiunea pentru Dreptul penal.

„Eu pe Danileţ îl ştiu din vremea studenţiei. L-am avut student, l-am cunoscut bine în calitatea aceea şi în perioada aceea, când părea că este un om normal, care va avea o evoluţie normală.

În timp, el a devenit un comediant în Justiţie, el este cel mai activ politician din Justiţie. În rest, CSM cu competenţele lui, Înalta Curte va aprecia, să nu ne amăgim că întotdeauna aprecierile sunt cele corecte.

Nu merită atât de multă atenţie nici cazul acesta, nici Danileţ.

Eu sunt surprins că l-a exclus din magistratură, dar sunt surprins că l-a exclus atât de târziu, pentru că el n-are profilul şi structura unui magistrat de carieră”, a susţinut Tudorel Toader, într-un interviu pentru Aleph News.

Judecătorul Cristi Danileţ a afirmat luni, într-o postare pe Facebook, că a avut trei modele în viaţă - tatăl său, Ioan Danileţ, cizmar de meserie, pe care l-a iubit enorm, maestrul său de arte marţiale şi profesorul său din facultate, Tudorel Toader, despre care afirmă că drumurile li s-au intersectat apoi de mai multe ori, „până la un moment dat, când a devenit ministru”.

„Am avut trei modele în viaţă: tatăl meu, Ioan Danileţ, cizmar de meserie, pe care l-am iubit enorm, pentru ordinea şi disciplina insuflată încă de mic în cadrul unei educaţii «spartane» pe care am primit-o şi pentru care îi sunt recunoscător. Nu a fost membru de partid. Era un critic public al conducerii cooperativei meşteşugăreşti. Ascultam Radio Europa Liberă la radio, împreună. Acum 8 ani am avut onoarea să facă Marea Trecere în braţele mele”, a scris Dănileţ pe Facebook.

El afirmă că o altă persoană care i-a fost model este maestrul său de arte marţiale, sensei Florentin Gheorghe Loghin, acum 7 Dan în Karate, căruia îi poartă o stimă profundă, pentru că încă din perioada adolescenţei i-a îndreptat paşii către spiritualitate şi filosofie, un drum pe care consideră că mai are de mers şi pe care, din fericire, el îi este alături.

Cea de a treia persoană care i-a fost model este profesorul său din facultate, Tudorel Toader.

„Mi-a insuflat pasiunea pentru dreptul penal: cursurile şi seminariile cu el sunt memorabile, iar cartea sa am recomandat-o tuturor studenţilor şi practicienilor din jurul meu. Drumurile noastre s-au intersectat apoi de mai multe ori (şi când a fost decan, şi când a fost judecător CCR, şi când a devenit Rector), până la un moment dat (când a devenit ministru)”, precizează Dănileţ.

Consiliul Superior al Magstraturii a decis, în urmă cu o săptămână, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru „manifestări pe reţelele de socializare”. Judecătorul precizează că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok. Judecătorul a anunţat deja că va ataca decizia.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite