Trei feluri gustoase, cu paste făinoase
0
Gospodina iscusită are-un frate pântecos, care, când e pus la masă, este mai mereu zelos.
Weekendul acesta, dânsu-n vizită s-a anunţat, astfel că surioara face un meniu îmbelşugat. Şi ştiind că frăţioru-nghite porţii colosale, ia trei feluri de paste-n cantităţi industriale. Şi mai ştie c-o să-i ceară imediat ce-o să apară: „Un pahar cu apă rece! E atât de cald afară!“. Iar apoi o s-o întrebe, cu o vorbă austeră: „Am o foame!... Ce-ai gătit azi?“. Şi-o să vrea tot ce-i oferă.
Cannelloni cu brânză
Ingrediente
8 cannelloni
200 g şuncă slabă
250 g ricotta
1/4 linguriţă oregano
1/2 linguriţă busuioc uscat
4 bucăţi brânză
cheddar feliată
PENTRU SOS
2 linguri unt
2 linguri făină
1 cană lapte
sare,piper
1 praf de nucşoară
Preparare
1 Se fierb cannelloni în apă cu sare şi puţin ulei conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se clătesc cu apă rece şi se scurg din nou.
2 Se sotează şunca tăiată bucăţele, se lasă să se răcească şi se mixează cu ricotta, busuioc şi oregano. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se umplu cannelloni cu acest amestec.
3 Pentru sos, se topeşte untul la foc mic, se adaugă făina, amestecând continuu. Se dă focul mai mare şi se toarnă laptele. Se fierbe cinci minute, amestecând continuu. Se adaugă nucşoara, sare şi piper, după gust.
4 Se aşază cannelloni într-o tavă unsă, se pun deasupra feliile de cheddar şi sosul bechamel. Se coace în cuptorul preîncălzit 20 de minute.

