Trăsură pentru weekend la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marin Anghel (50 de ani) este de la Valea Ursului, comuna Bascov, şi, în fiecare weekend iese la plimbare prin Piteşti cu o trăsură de epocă la care sunt înhămaţi doi cai.

Când trece pe stradă oamenii se opresc şi admiră „bijuteria" pe patru roţi, trasă de Radu şi Corbu, armăsari de rasă semigrea de culoare neagră, care au prinşi în coamă ciucuraşi şi bentiţe roşii.

Marin Anghel are şi două maşini, un Printer care valorează 9.000 de euro şi un Golf 4 pe care a dat de 8.000 de euro. Trăsura este, însă, mai scumpă decât fiecare dintre acestea, întrucât pentru aceasta şi pentru cei doi cai putere a scos din buzunar peste 11.000 de euro.

Armăsari de rasă

Aşa se face că armăsarii Radu şi Corbu îşi duc stăpânul, la fiecare sfârşit de săptămână prin Piteşti, în drum spre târgul de la marginea oraşului.

„Fac plimbarea asta numai pentru mine, pentru pasiunea mea. Îi plimb şi pe ei şi mă relaxez şi eu. Sunt superbi şi nici nu mă gândesc să-i vând. E păcat să-i desperechez", a spus bărbatul.

Armăsarii i-a cumpărat din Ardeal: unul de la Harghita şi celălalt din Sibiu. L-au costat 6.000 de euro.

Caleaşcă de muzeu

Trăsura cumpărată de argeşean are peste 100 de ani vechime. A fost cumpărată din Vinţu de Sus, judeţul Sibiu, de la un bătrân. Are banchetele moi acoperite cu piele roşie şi este vopsită în alb.

„A fost făcută în 1902. Am băgat în ea cam 3.500 de euro, am vrut să o fac să arate cât mai bine pentru că are mai mult de 100 de ani vechime", a explicat Marin Anghel.

Nici hamurile cabalinelor nu au fost deloc ieftine. Sunt lucrate manual din piele, pe comandă, la un mare meşter argeşean, şi au costat cam 5.000 de lei în total, adică în jur de 1.200 de euro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite