Teoriile lui Teodosie: „Cel care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut din nou o declarație controversată, afirmând că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter. „Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter”, a spus Teodosie. 

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului FOTO: Călin Gavrilaș
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului FOTO: Călin Gavrilaș

Declarația a fost făcută de arhiepiscopul Tomisului în emisiunea sa săptămânală de la Radio Dobrogea.

ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă este un păcat pentru un bărabat necăsătorit să se însoare cu o femeie care este divorţată.

Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului. 

Declaraţiile misogine ale lui Teodosie

ÎPS Teodosie a şocat de mai multe ori cu declaraţiile sale referitoare la femei.

În Ajunul Bobotezei, atunci când a sfinţit apele suit pe cisternă, ÎPS Teodosie a menţionat că aghiasma mare nu poate fi băută de femeile aflate în perioada „neputinţei”.

Femeile care sunt în neputinţă nu pot să o ia, dar ceilalţi pot să o ia. Şi cele care au fost în neputinţă în perioada aceasta, când îşi termină perioada de neputinţă, le dau această blagoslovenie să ia trei zile la rând aghiasmă mare, ca mângâiere”, a spus ierarhul.

El şi-a întărit declaraţiile şi într-o emisiune difuzată în aceeaşi zi la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, spunând chiar că femeia aflată în perioada „neputinţei” nu poate lua nici aghiasmă, nici anafură, nu poate să meargă la altar, nu poate săruta icoanele, dar poate merge la biserică deoarece „nu este interzis să te rogi”.  

În 2021, arhiepiscopul Tomisului a mai afirmat că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale“, a afirmat Teodosie. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite