Strigătul de disperare al cadrelor medicale din linia întâi în lupta cu COVID-19: „Ne simţim discriminaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale care tratează cazurile de COVID-19 spun că se simt discriminate FOTO Mediafax
Cadrele medicale care tratează cazurile de COVID-19 spun că se simt discriminate FOTO Mediafax

Cadrele medicale care tratează pacienţii infectaţi cu COVID-19 internaţi în spital spun că nu au cu cine să îşi lase copiii acasă. Deputatul Emanuel Ungureanu a ridicat această problemă pe pagina de Facebook, după ce o asistentă medicală i-a cerut să facă public strigătul său de disperare.

O asistentă medicală pe Terapie Intensivă la Spitalul de Urgenţă din Cluj-Napoca arată că personalul medical trece printr-o criză: pe de o parte, medicii şi asistentele care au copii nu au cu cine să îi lase acasă, iar în spitale înfruntă pandemia de coronavirus „cu mâinile goale”.

„Vreau să mă adresez unei persoane care poate avea capacitate de influenţă şi de decizie într-o anumita speţă. Eu lucrez ca asistent medical în secţia de terapie intensivă. Soţul meu e cadru militar.
După cum bine ştiţi, cadrele medicale, în special cele din terapie intensivă,vor fi foarte solicitate în urmatoarea perioadă. Avem copil de 3 ani si nu avem cu cine să îl lăsăm dacă noi trebuie să mergem la serviciu.
Există acea lege conform căreia unul din părinţi poate avea zile libere pentru a supraveghea copilul dar nu se aplică  în cazul nostru. Şi că dacă muncim amândoi  beneficiem de mărire de salariu. Dar acea mărire de  salariu e insuficientă pentru a acoperi plata unei bone. Căci noi muncim nopţi, zile de week-end iar o bonă care să accepte un astfel de program vrea un salariu pe masură. Şi, din păcate, chiar dacă am putea să o plătim... nu găsim o bonă aşa, peste noapte. Mai ales în această  perioadă”, explică asistenta medicală de la Spitalul de Urgenţă din Cluj-Napoca.

Cadrul medical spune că ea şi colegii săi se simt discriminaţi. „Pe lângă  faptul că noi, cadrele medicale, întâmpinăm această pandemie cu mâinile goale (fără măşti, fără săpun chirurgical, fără antiseptizant şi cu mănuşi  nesterile date cu limită), mai suntem şi discriminaţi de această lege în cazul în  care avem "ghinionul" ca soţul  să muncească în MAPN. Sau, mai rău, dacă sunt ambii părinţi  sunt cadre medicale....”, a mai spus asistenta.

Deputatul Emanuel Ungureanu a primit mesajul şi cere soluţii. „Aştept soluţii de la autorităţi, nu am primit niciun răspuns pentru aceşti oameni. Trebuie să găsim o soluţie pentru sprijinirea familiilor cu copii al căror părinţi sunt în prima linie în lupta cu coronavirusu!”, a scris acesta.


 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite