Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile, începând cu 15 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că starea de alertă se prelungeşte pe teritoriul României din 15 septembrie, pentru încă 30 de zile, iar în hotărâre au fost cuprinse şi reguli pentru desfăşurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

UPDATE 14.06 Executivul a prelungit, printr-o hotârâre în şedinţa din 16 august, starea de alertă pentru încă o lună.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a precizat că s-a votat în CNSU şi transmis spre Guvern ce reguli se iau în timpul campaniei şi în ziua votului, în cazul alegerilor locale din 27 septembrie.

„Subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfăşura nu numai mitinguri electorale dar şi demonstraţii în limita a 100 de persoane şi respectând celelalte măsuri stabilite de igienă. La secţiile de vot s-a adăugat, pe lângă măsurile de igienă şi obligativitatea alegătorilor la intrare şi la ieşire de a dezinfecta mâinile”, a spus Arafat.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică la Călăraşi, că a fost de acord cu ideea posibilităţii de a organiza adunări publice, însă în anumite condiţii probabil similare cu cele de la adunările electorale şi anume participarea unui număr de maxim 100 de persoane în aer liber, respectându-se distanţarea fizică şi obligaţia de a purta mască. „Nu vreau să mai comenteze cineva că vrem să cenzurăm dreptul de manifestare al oamenilor”, a adăugat şeful Executivului.

Întrebat ce alte măsuri de relaxare vor mai fi, premierul a răspuns: „Mai avem alte câteva propuneri, deocamdată aştept şi punctul de vedere din partea grupului de suport al CNSU, care cuprinde specialiştii, şi în funcţie şi de punctul lor de vedere vom anunţa orice alt fel de măsură”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite