Sindicatul Tesa din Sănătate și Sindicatul cadrelor militare disponibilizate pichetează vineri Ministerul Muncii

0
Publicat:

Membri ai Uniunii Naţionale a Sindicatelor Tesa din Sănătate şi ai Sindicatului cadrelor militare disponibilizate pichetează vineri Ministerul Muncii, nemulţumiţi de modul de aplicare a Legii salarizării unitare 153/2017.

Marius Budai
Protestul se desfășoară între orele 11:30-13:30. FOTO Inquam / Octav Ganea (Arhivă)

Scopul este atenţionarea veşnicului ministru al Muncii, dl. Marius Budăi să aplice, în mod egal şi integral, după 6 ani de prorogări, Legea salarizării 153/2017”, se menţionează într-un comunicat al comunicat al CNS Meridian, scrie Agerpres.

  Sindicaliştii susţin că acesta a fost şi obiectivul lor în toate acţiunile la care au participat alături de politişti şi CFR-işti, deoarece, de aplicarea integrală a acestei legi erau legate „reparaţiile" şi înlăturarea inechităţilor din legislaţia la pensiile şi civile şi militare.

Dl. Budăi trebuie să înţeleagă că vremea tergiversarilor a trecut! Sunt 2 ani de când i-am prezentat argumentaţia juridică a renegocierii PNRR. Toate statele membre UE au făcut-o, România nu, refuzând în continuare, prin expresia „etapizare" să aplice legile salarizării şi pensiilor aşa cum au fost promulgate. După 6-7 ani de neaplicare, guvernele ne ameninţă cu noi legi care vor fi implementate tot „etapizat", adică deloc. Obiectivul lor real, trădat de „Ordonanţa austerităţii" este de a taxa în continuare munca sclavilor români, nu profitul stăpânilor externi. Vă aşteptăm, aşadar, cu însemnele noastre, mâine la orele 11.30, la Ministerul Muncii, pentru a-i demonstra d-lui Budăi, la primul dialog în calitate de „nou" ministru, că nici noi, „bunicii", nu ne mai lăsăm prostiţi!", se menţionează în comunicat.

Protestul are loc între orele 11:30-13:30. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite